uur
Belgian Westhoek Classic van start

Belgian Westhoek Classic van start

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Onder grote publieke belangstelling reden de deelnemers aan de Belgian Westhoek Classic onder de startboog op de Grote Markt van Ronse om de openingsetappe van de meest authentieke regelmatigheidsrally van Vlaanderen aan te vangen. De openingsetappe, goed voor net geen 120 km, verreden in de duisternis, bracht de karavaan naar de overnachtingslocatie te Mons.

bwc01

Drie regelmatigheidsproeven, waarbij het bos van La Houppe hrt decor vormde voor de openings- tevens publieksproef; stonden op het programma maar het waren vooral de reeks ‘time control sections’ die een eerste hiërarchie vast legden. Het was de Toyota van Dominique Holvoet en copiloot Yannick Albert die zijn doelstelling meteen duidelijk maakt door de beste start te nemen. Ze reden het nachtpark binnen met een minimale tijdsstraf van slechts 3 seconden en deden alle tijdcontroles op tijd aan zonder één van de opgelegde (stempel)controles te missen. Hun voorsprong bedraagt weliswaar slechts 1 seconde op zowel de nummers twee en drie, respectievelijk Vancraeynest-Desmet en de Nederlandse equipe Naaktgeboren-den Hartog die dit jaar op jacht gaan naar de winst.

bwc02

Pappijn-D’hoore met duidelijke voorsprong in touringcategorie

Met 60 deelnemers is de touringcategorie de drukst bezette categorie. Een wedstrijd in de wedstrijd waarbij Pappijn-D’hoore tijdens de avondlus een maat te sterk was voor hun tegenstanders. Ze reden een voorsprong bij elkaar van 35 strafseconden op hun dichtste achtervolgers vader en zoon Sanders. Deze Nederlandse formatie kwam last-minute aan de start maar niet zonder doel, zo blijkt. De Wolf-Cole blijven jaar na jaar ervaring op doen en het ziet er naar uit dat ze dit jaar een rol van betekenis gaan spelen in de strijd om de overwinning. Ze nestelen zich als derde op slechts 7 seconden van plaats 2.

Om 8u30 zaterdagochtend trekt de tweede (lange) wedstrijddag zich op gang met 12 regelmatigheidsproeven (waaronder één proef van 34,33 km) en net voor het finishpodium nog een reeks beslissende ‘time control sections’. Onderweg doen de deelnemers nog passages langs de circuits van Mariembourg, Mettet en Nijvel aan. Rond 18u15 wordt de eerste deelnemer op het finishpodium in het centrum van Heestert verwacht.

bwc19

bwc04

bwc03

bwc05

Later meer.

bron: Autosportwereld.be

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Image