uur
SLS Classic etappe 3

SLS Classic etappe 3

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

De derde dag was een stuk makkelijker dan de voorgaande, maar toch was het opletten geblazen. De eerste plaats in de expertklasse is nog steeds stevig in handen van van Albert Boekel - Remco Luksemburg met meer dan 600 punten verschil op de nummer twee Wytze van Leuveren - Rutger Kwant. Alleen domme pech op de laatste dag kan hun de overwinning ontnemen. Giel en Arjan van der Palen zitten wel heel dicht op de nummer 2 dus deze posities zijn nog lang niet zeker. We zullen het zondag meemaken.

In de sportklasse is de strijd spannender, na de 3e etappe ligt equipe Gräper - Beukering aan kop, maar wel op de voet gevolgd door de equipe Bijster - Aalders en Brouwers - Brouwers. Vanavond zullen we de ontknoping weten.

In de tourklasse gaat de equipe Boerboom - Sennema aan kop, en normaliter zijn zij ook de kanshebbers voor de overwinning met ruim 400 punten voorsprong op de equipe Silfhout - Silfhout maar die wel de hete adem in hun nek voelen van de equipe Winden - Schepens op P3. 

Veel succes zondag met de laatste loodjes en denk er om, het venijn zit in de staart.

Klik hier voor de laatste tussenstand. 

Video van etappe 3 door Werner Budding.

 

Video van etappe 3 door Jos Jurriëns.


lunchlocatie dag 3

Hieronder een kort verslag van Fred Hak, dat hij voor de SLS heeft geschreven.

Even op adem komen.

Nadat het gisteren een waar slagveld was geweest, konden we vandaag even op adem komen. De routes waren prachtig, al zat er in België nogal wat bebouwde kom in. Maar dat is nu eenmaal niet te vermijden in dit gebied. De moeilijkheidsgraad was, wat mij betreft, in ieder geval wat lager dan die van gisteren. Toch zaten er genoeg uitdagingen in. En dat is extra knap, als je weet dat een flink deel van de ochtendetappe pas een paar weken oud is! De Belgische overheden wilden namelijk geen vergunning afgeven voor de oorspronkelijk geplande route. Dat Bart en Peter toen als een haas een compleet nieuwe route hebben uitgezet, en dat die ook nog zeer geslaagd is, verdient een groot compliment!

Een ander groot goed van de SLS-organisatie is, dat ze soepel omgaan met vermeende onjuistheden in de route. Bij twijfelgevallen doen ze meestal niet moeilijk en neutraliseren een controle of een tijdcontrole. Hulde ook daarvoor, daar kunnen sommige organisatoren van andere rally’s een voorbeeld aan nemen.

Morgenmiddag zit het er weer op. Vier dagen zweten (en niet alleen door de hitte), vaak vroeg op, laat naar bed en dat allemaal uit vrije wil! Reken maar dat er nog wat strafpunten gaan vallen voor we in Scheveningen zijn. Succes allemaal en tot op de Boulevard!

Fred Hak | foto: Niko Bloemendal

 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment