uur
SLS Classic etappe 1 - Video en tussenstand

SLS Classic etappe 1 - Video en tussenstand

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Video van etappe 1 door Werner Budding.

 

 

Uitslagen etappe 1

 

 

 

Pechvogel van de dag.

Je zal vorig jaar de Sportklasse gewonnen hebben, je auto tiptop in orde hebben voor je eerste SLS-deelname in de Expertklasse, een mooie regularity gereden hebben op de Nurburgring en dan, terwijl je klaar staat voor de start van de eerste dag SLS een enorme plas olie onder je auto ontdekken!

Dat overkwam Nicole en Mike Kastrop vanochtend vroeg. Nu is Mike niet bang om vieze handen te krijgen, dus hij dook meteen onder de motorkap van de 356. En wat bleek? Het oliefilterhuis was zo lek als een mandje. Dat komt zelden voor. Bas Aalberts van de serviceploeg is ook niet voor een gat te vangen en deed een soort bypassoperatie. Het had wel wat tijd gekost, maar Mike en Nicole konden weer rijden, weliswaar met een wat vertraagde start. Hun pech was echter nog niet voorbij. Kort na hun start klapte ineens het kofferdeksel (aan de voorkant dus, ‘t is een Porsche) open en zag bestuurster Nicole even helemaal niets meer. Niet goed vastgezet in de consternatie van de olielekkage! Nadat ze gestopt waren sprong Mike als een haas de auto uit om de klep goed te vergrendelen, gooide daarbij zijn portier iets te hard open en dicht, waardoor het kabeltje waarmee hij in het slot blijft brak en de deur dus niet meer sloot. Gevolg: Mike moest met zijn linkerhand zijn liniaal, zijn pen en zijn loep vasthouden en met diezelfde hand de tripmaster bedienen. Met zijn rechterhand hield hij het portier dicht.

Dan heb je ook wel een beetje geluk verdiend. Dat kregen ze door neutralisatie van de eerste regularity, want die hadden ze volledig gemist. Dat ze er verder nog helemaal niet zo slecht voor staan hebben ze geheel aan zichzelf te danken. En aan Bas natuurlijk! Respect!

Fred Hak | foto: Niko Bloemendal

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Image