uur
Persbericht: Heavy New Year Rally 2020

Persbericht: Heavy New Year Rally 2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Inschrijving geopend!

Heavy New Year Rally 2020

Een nieuw evenement, in een stijl die we niet eerder zagen in Nederland. Op vrijdagmiddag 3 januari 2020 start de eerste editie van deze nieuwe rally in het oosten van Nederland.

Het karakter van het evenement doet denken aan de roemrijke WinterTrial, de Rally of the Test en de Belgian Westhoek Classic, waarbij het accent ligt op stevige etappes, donker, nat, koud en wie weet glad.

De Heavy New Year Rally speelt zich af in Nederland én Duitsland, deels op een enorm, voormalig, militair terrein. Hier komt het ware stuurtalent naar boven. Buiten dit desolate, afgesloten gebied moet de navigator het verschil maken.

Met de opbouw van de wedstrijd onderscheidt de Heavy New Year Rally zich van andere wedstrijden. Er zijn diverse soorten etappes waar een wedstrijdelement in zit; van kaartlezen, tot regularities en specials. De verscheidenheid aan etappes wordt verbonden door een neutrale route waar geen tijdsdruk is.

De uitzetters (Peter Rovers en Remco Luksemburg) hebben de taak op zich genomen om een onvergetelijk evenement op de kalender te zetten.

Heavy New Year Rally: presteren waar het kan en rustig waar het moet. Een mix van het betere stuurwerk én serieus kaartlezen.

Let op, er zijn een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar, dus schrijf snel in via www.hnyr.nl

DEELNAME
Op de inschrijving voor de Heavy New Year Rally 2020 zijn de volgende deelnamevoorwaarden van toepassing:

Er is plek voor maximaal 50 equipes. De HNYR.nl wordt verreden van vrijdagmiddag 3 januari tot en met zaterdag 4 januari 2020. Er wordt gestart in Markelo, vanaf 13:30 uur, voorafgegaan door een lunch en briefing. de finish is op dezelfde locatie, zaterdag einde middag. Direct na afloop volgt een Hollands diner met de prijsuitreiking. De Heavy New Year Raly maakt voor de tijdregistratie gebruik van het innovatieve RallySafe Systeem, dat ook wordt ingezet bij de Wintertrial en snelheidsrally’s.

Deelname aan de HNYR.nl kan met een deugdelijke, tweewielaangedreven, klassieke auto waarvan de ‘datum van eerste toelating’ vóór 1984 ligt. De auto dient te voldoen aan alle wettelijke bepalingen van het land waar de auto ingeschreven staat. Zowel (semi-) mechanische als elektronische afstandmeters, al dan niet uitgerust met de mogelijkheid om de gemiddelde snelheid te meten, zijn toegestaan. Er mag gebruik gemaakt worden van digitale stopwatches en horloges. Een kompas is toegestaan. Geen van deze apparatuur en meters mogen een GPS-functie hebben. Het gebruik van (mobiele) navigatieapparatuur is niet toegestaan. INSCHRIJVINGInschrijven voor de Heavy New Year Rally kan via het online inschrijvingsformulier. Een inschrijving is pas geaccepteerd als het formulier volledig is ingevuld en als de betaling aan de HNYR-organisatie is voldaan.

KLASSEN
De Heavy New Year Rally kent twee klassen: de sportklasse of de expertklasse. De sportklasse is ook geschikt voor de meer ervaren tourklasse deelnemers, en daarmee de perfecte manier om aan de sportklasse te wennen.

De organisatie behoudt zich het recht voor deelnemers naar een andere klasse te plaatsen.

INSCHRIJFKOSTEN
Het all-in inschrijfgeld voor de eerste editie van de Heavy New Year Rally bedraagt per equipe € 795,-.

Inbegrepen zijn:

  • 1 hotelovernachting tijdens de rally, op basis van een tweepersoonskamer
  • Ontbijt, twee lunches en twee diners voor twee personen
  • Rallyschilden, stickers
  • Unieke uitdaging op Fürstenau
  • Alle routebescheiden, inclusief kaartmateriaal en uitleg
  • Top rally uitgezet door Remco Luksemburg en Peter Rovers

De Heavy New Year Rally is een initiatief van Erwin Doctor, Wilhelm Palthe, Werner Budding, Peter Rovers en Remco Luksemburg

Website www.hnyr.nl
Promofilm https://youtu.be/ABYtUXybuUE

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment