uur
Een nieuwe naam en afscheid van ....

Een nieuwe naam en afscheid van ....

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

De 7 Uren Rally

De voorbereidingen voor De 7 Uren Rally 2019 zijn in volle gang. “ De 7 Uren Rally” zult u zeggen? Ja we hebben de naam “De 7 uren van Emmeloord’ iets aangepast. In de volksmond was het al “De 7 Uren”. Juist om het wedstijdgebied groter te maken en er regelmatig al buiten Emmeloord werd gestart is hiervoor gekozen. De 7 Uren in de Betuwe of Brabant? Alles is mogelijk en natuurlijk vergeten we Emmeloord niet.

7uren nw

Meer info en inschrijven: www.rallycontrol.nl

 

starrally    betuwe  

Namen wij vorig jaar al afscheid van de Star Rally, ook de Betuwe Classic krijgt in 2019 geen vervolg. Stichting A-vents, de organisator van beide evenementen heeft wegens drukke werkzaamheden haar rally-activiteiten gestaakt. Of dit van permanente aard is zal in de toekomst blijken. RallyNews vreest voor een definitief einde, maar laten we hopen dat we het bij verkeerde eind hebben.

De eerste Star Rally werd in 1968 verreden en heeft zeven jaar bestaan met winnaars als Tom Gatsonides en Per Eklund. In 1974 werd de rally nog gewonnen door Ad Jetten en André Jetten in een Opel Ascona 1.9 SR voordat de oliecrisis het evenement in 1975 de das omdeed.

gulf star 1974

In 2005 werd de rally nieuw leven ingeblazen door de Stichting Horneland Rally. De Star Rally was dat jaar een regelmatigheidsrit over een traject van 550 km door de nacht. De deelnemers mochten zelf bepalen waar ze begonnen, zolang ze de volgende ochtend bij de finish maar aan konden tonen dat ze alle 25 tankstations hadden aangedaan.” Je moest niet alleen alle 25 tankstations bezocht hebben, er zaten nog klassementsproeven tussen op de weg van één station naar een ander. Op voorhand wisten de deelnemers niet waar die precies lagen, je kreeg de opdracht bij het aandoen van een tankstation. De volgorde waarin de deelnemers ze afwerkten varieerde dus ook.

Voor de eerste "historische" editie in 2005 hadden ruim 100 equipes ingeschreven maar door de vele sneeuwval konden veel equipes de start niet bereiken en finishten slechts 42 equipes 

De opzet van de rally is in de historische versie de laatste jaren meerdere malen gewijzigd en vanaf 2008 was Stichting A-vents de organisator.

De eerste editie van de Betuwe Classic werd op 21 april 2012 verreden. De Betuwe Classic was de opvolger van de Hardenberg Classic waarvan 5 edities werden georganiseerd. 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment