uur
Ronde door Vlaanderen 2019

Ronde door Vlaanderen 2019

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 


Winst voor de Franse equipe Berteloot Christophe - Gengoux Baptiste

Gisteren, zaterdag 16 februari, was er de eerste ‘grote’ wedstrijd voor het regionale kampioenschap. De Ronde door Vlaanderen werd de eerste wedstrijd voor de VAS Marathon, op een kalender met drie grote evenementen. De zege echter, ging met Christophe Berteloot naar Frankrijk!

De Ronde door Vlaanderen, de Trimard Classic en de Belgian Westhoek Classic. Het zijn drie namen die goed staan op het palmares van iedere recreatieve autosporter. Wie de eerste kampioen van de discipline VAS Marathon wil worden, die zal goed moeten presteren in de drie evenementen. De opdracht was navenant voor wie de zege ambieerde in de Ronde door Vlaanderen. Vanaf de startplaats in Waregem ging het doorheen Oost-Vlaanderen naar de Zeeuws-Vlaamse Scheldekust, met passages door Doel, langs de dijken, over kasseien en zelfs een onverhard. Maar de lastigste etappe was uiteraard de terugkeer-lus die de deelnemers nog een pittig gekruid stuk navigatie voor de voeten schoof in het donker.

porsche

De leiding van de wedstrijd bleef de hele tijd in Franse handen. Christophe Berteloot en co Baptiste Gengoux namen op de Porsche 924 van in de ochtend de kop van de wedstrijd in handen. Eerst op de voet gevolgd door Johan Gitsels, die zijn zoon Joppe, voor de leeuwen gooide. “Pas zijn tweede navigatieopdracht“, vertelde de ex-corijder van Freddy Loix. “Hij debuteerde in Bastogne!” Maar het sprookje mocht niet zijn. Enige fouten sloegen de mooie Porsche 911 in Rothmans kleuren terug in het klassement. Na etappe 2 kwamen dan Gauthier Decavele en Kenneth Verté aandringen, de winnaars van vorig jaar. Maar zij moesten de rol lossen in de Volvo Amazone. “Een nieuwe tripmaster die we niet gewend zijn. En her en der wat tijd toegegeven. Bertheloot was gewoon dat ietsje beter over de gehele dag“, aldus Decavele. Ze hielden er nog een tweede plaats aan over.

paal

Even leek de wedstrijd te kantelen toen in het afsluitende derde deel leider Bertheloot een “valse stempel” pakte. “Gelukkig had ik genoeg seconden voorsprong zodat ik ook na de straftijd nog aan de leiding bleef. Het was een prachtige dag onder een excellent goede organisatie”, lachte de Fransman die zich nu naar de Franse regularity wedstrijden keert voor de rest van het seizoen.

Youngtimer zege voor Eysermans-Poulmans

Bart Babeliowsky en Hendrik Jaeken haalden uiteindelijk nog de derde trede van het podium op de Opel Kadett C GT/E. Zij waren van ochtend tot avond steeds in de buurt van die derde plaats en haalden die dan ook verdiend binnen na een goede derde etappe die Babeliowsky als “zeer pittig” kwalificeerde. De winnaars in de Youngtimer categorie werden Jan Eysermans en Wim Poulmans, op de Subaru Impreza, ondanks een zieke Poulmans en een niet aflatende Olivier Coppée en Pauline Robert op de VW Polo GT.

opel

Niets dan lof dus voor de Autostal Hemicuda organisatie en een tevreden voorzitter Jan Verschaeve kon op het einde van de avond de bekers overhandigen. De volgende wedstrijd voor de VAS Marathon is de Trimard Classic, begin april in de buurt van Langemark (West-Vlaanderen).

Het Franse team Berteloot Christophe - Gengoux Baptiste wonnen de Ronde door Vlaanderen 2019 met de Porsche 924 . Proficiat !!

bron: autosportwereld.be

Voor de volledige uitslag klik hier.

 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Image