uur
Moustache Classic 2018

Moustache Classic 2018

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

 

EYSERMANS-POULMANS DOEN HET WEER...

Voor de laatste vijf edities van de Moustache Classic prijken er slechts twee duo's helemaal bovenaan op het palmares. Jamar-Vanherk waren primus in 2014, 2015 en ook vorig jaar in 2017. In 2016 moesten ze de betere erkennen in Jan Eysermans en Wim Poulmans, het duo dat gisteren tot hun eigen verbazing opnieuw met de grootste beker(s) naar huis mocht gaan.

Nochtans begon de wedstrijd voor beide routinier-teams niet zo best. In deel 1 stonden ze niet eens in de top 3. Het Nederlandse duo Leurs-Vandewerf rondde het moeilijk(st)e deel 1 af met amper 20,3 strafpunten, te wijten aan de gedeeltelijk moeilijke zichtbare STR: bij "De Bauwelkes" noteerden ze, zoals vele andere teams, BAU (fout) in plaats van het correcte DEB. De groene Ascona werd nipt gevolgd door Hendrik Jaeken, opnieuw bijgestaan door de jongste Babeliowsky. Met enkel een gemiste scherprijden Q op pijl 7 leek Lange Hendrik zijn droom - de MC winnen als co-piloot én als piloot - kracht bij te zetten. Jaeken won de MC in 2013 als co van Guy Vrachten. Ondanks zijn amper 14 jaar was co Bram goed op weg om de ambitie van zijn piloot helpen waar te maken. Het zit wellicht in de genen want vader Babeliowsky - ex-MC-wedstrijdleider en uitzetter van deel 2 - kent het spelletje wel. Tim Claeys en Jorden Boone, het enige team dat RT 1 met nul strafpunten wist af te leggen, stond derde na deel 1 nadat ze een R vergaten tweemaal te noteren.

mc1

Leurs-Vandewerf en Claeys-Boone wisten zich ook in deel 2 in de top te handhaven met respectievelijk een derde en vierde plaats. Buelens-Bersipont misten daar een scherprijder en wonnen deel 2 nipt voor Vanhecke-Werniers. De uiteindelijke top twee kwam pas als 5de en 8ste binnen. Voor Jaeken-Babeliowsky spatte de droom uit elkaar met tien gemiste controles in deel 2. Een fout berekende rijtijd op het einde zorgde ervoor dat alle tijdstraffen aan PTC 9 Parochiehuis IN kwijtgescholden werden. Maar de afsluitende bemande stempel F aan de achteringang van het Parochiehuis maakte wel een verschil. Slechts een 25-tal teams wisten die te vinden. De rest werd "verleid" om recht naar het Kerkplein aan de voorkant te rijden en had de zinnen al op koffie en Limburgse vlaai gezet.

Maar ondanks een aangekondigd makkelijkste deel 3 - kan in de Moustache Classic nog vanalles gebeuren. Dat bleek ook in 2018 het geval. De allerlaatste (!!!) routecontrole van de MC 2018 zorgde ervoor dat het dan toch géén Nederlandse zege werd. Leurs-Vandewerf noteerde de STR van de "Brugstraat" in drie aparte vakjes en tuimelden daardoor naar P4 in de eindstand. Ze misten in dat deel ook de scherprijder O die vlak voor een goed zichtbare P stond. Het was diezelfde scherprijder waardoor de Porschisten Claeys-Boone - de ganse dag zeer sterk op pad - niet als nieuwe winnaars afgevlagd konden worden. Ze strandden op P3 in de eindstand, twee plaatsen beter als in 2017. Als ze deze trend aanhouden, maken ze zeker aanspraak om de hegemonie van die andere twee duo's te doorbreken.

mc3

Net zoals Jaeken-Babeliowsky slaagden Jamar-Vanherk en Eysermans-Poelmans erin om deel 3 zonder strafpunten af te ronden. Beide teams hadden een topklassement in de 9de editie al opgegeven. Ze waren dan ook verrast om als eerste en tweede algemeen de Moustache Classic af te sluiten. Jos Jamar won bij de Oldtimers ondanks de recente slapeloze nachten van kersverse vader / co Olivier. De Moustachers toonden zich erg tevreden met hun P2 resultaat na een mooi evenement. Een gelijkaardig gevoel was op te merken bij de algemene winnaar en primus van de Youngtimers: Jan Eysermans en Wim Poulmans. Zij loodsden de heerlijk klinkende Subaru naar het hoogste schavotje net zoals twee jaar geleden en tegen de eigen verwachtingen in na amper een vijfde stek in deel 1 en 2.

Inge Rackham lijkt in Bocholt een abonnement te hebben op de trofee van eerste dame want ze navigeerde vader Leo naar de 9de plaats algemeen. Tegelijk mocht ze ook de beker van beste renstal meenemen naar RT Titanic. Bij de Toertimers ging de zege naar het duo De Weerdt-Lauwers die 11de algemeen eindigde.

Racing Team Moustache wenst alle deelnemers en medewerkers te danken voor de 9de editie. Wie benieuwd is, wat de ideale route was in deze editie verwijzen we graag naar onderstaand nieuwsbericht.

tekst: Racing Team Moustache

De volledige uitslag vind je hier.

mc2

 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment