uur
Jan Peter Zijl - Yolanda Zijl winnen de Tour de Gazet 2018

Jan Peter Zijl - Yolanda Zijl winnen de Tour de Gazet 2018

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Door het wegvallen van de Star Rally was de Tour de Gazet de laatste rally van het jaar die meetelde voor het kampioenschap van de DHRC. Iets meer dan 100 equipes vertrokken deze editie voor een rit door de provincie Noord Brabant.

Jan Peter Zijl - Yolanda Zijl hebben deze 5e editie van de Tour de Gazet in de Expertklasse gewonnen. De equipe Laurens le Geuvel - Sjaak Segers wonnen de Sportklasse en equipe Alex Hammerstein - Nico Treure de Tourklasse.

start12jpg

Er werd gestart bij het Teugel Resort in het buitengebied bij Uden. Na de start ging de route naar het oosten en richting Zeeland. Via een mooie route met het nodige goed te rijden onverhard, kwam men bij Trajectwisselcontrole 2. Geen TC’ s vandaag m.u.v. TC7, om gejakker te voorkomen. “U heeft ruim voldoende tijd om de verschillende trajecten binnen de gestelde tijd te rijden” althans zo meld de organisatie hierover.
Onderweg naar TWC3 werd De Peel binnengereden en bij deze TWC was een koffiestop voorzien, met daarna in traject 3 “Grensbenaderen met pijlen” en een regularity.

koffie

De route ging in traject 3 wat meer naar het zuidwesten richting de lunchlocatie, de Brabantse Kluis in Aarle Rixtel waar een vrolijk band de deelnemers onthaalde.
De eerste middagetappe had een gecombineerde kaartleessysteem met een TWC in Nijnsel, waarna door natuurgebied het “Groene Woud” werd afgebogen naar het noordwesten. Via een TC in de buurt van Liempde reden de deelnemers naar het oosten richting de finish bij het Teugel Resort.

Beknopte uitslag

Expertklasse:

win expert

  1. #9 - Jan Peter Zijl - Yolanda Zijl
  2. #4 - Gerrit Teerink - Bas de Rijk
  3. #1 - Toni Bienemann - Edwin Roos

Sportklasse:

win sport

  1. #68 - Laurens le Geuvel - Sjaak Segers
  2. #22 - Simon van Hoeve - Suzan van Hoeve
  3. #53 - Carina Leijnse - Steven Leijnse

Tourklasse:

win tour

  1. #102 - Alex Hammerstein - Nico Treure
  2. #80 - Geert-Jan Geels - Maarten Geels
  3. #77 - Lucienne van Houwelingen - Bert van Houwelingen

Klik hier voor de volledige uitslag.

Binnenkort een verslag van Brigit Römer.

lunch

start1

fin

Foto's: Niko Bloemendal

Meer foto's van Niko kun je hier vinden.

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment