uur
Etappeplaatsen Tulpenrallye 2019 bekend

Etappeplaatsen Tulpenrallye 2019 bekend

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Start in Andorra la Vella

De organisatie van de Tulpenrallye is ieder jaar op zoek naar bijzondere locaties die in de route kunnen worden opgenomen. Andorra is in 2019 de start-locatie voor de 66e editie van de Tulpenrallye. Het biedt een prachtig uitgangspunt, met de eerste secties vanzelfsprekend door de Pyreneëen, voor een route die ook dit jaar grotendeels door Frankrijk loopt. De Tulpenrallye is in haar lange historie nog nooit in Andorra geweest; Op zondag 12 mei bieden wij een uitdagende Proloog aan (telt niet mee voor het klassement) over de prachtige bergwegen van Andorra. De start-locatie biedt diverse mogelijkheden voor duty-free shopping en stelt alle deelnemers in staat om voor de eerste rallydag bijzonder voordelig te tanken. In het prachtige Andorra Park Hotel in Andorra La Vella bieden wij op zondagmiddag 12 mei de eerste borrel aan, gevolgd door een diner met alle deelnemers en officials.

routekaart 2019

Tulpenrallye 2019 HQ Locaties

Zondag 12 mei Andorra la Vella, Andorra
Maandag 13 mei Perpignan, Frankrijk
Dinsdag 14 mei Avignon, Frankrijk
Woensdag 15 mei Aix-les-Bains, Frankrijk
Donderdag 16 mei Belfort, Frankrijk
Vrijdag 17 mei Luxemburg, Luxemburg
Zaterdag 18 mei Valkenburg, Nederland

Finish bij Chateau St. Gerlach, Valkenburg

Voor de finish van de Tulpenrallye zijn wij in 2019 opnieuw te gast bij het bijzonder sfeervolle Chateau St. Gerlach in Valkenburg. Wij hebben van bijzonder veel deelnemers begrepen dat de extra uitdagingen op de laatste dag van ‘de Tulp’ bijzonder gewaardeerd zijn en duidelijk bijdragen aan een langere rally-beleving, en dat zijn voor ons de belangrijkste redenen om terug te keren bij dit fraaie hotel uit de Oostwegel Collectie. Nu wij de finish hier voor de tweede keer gaan organiseren, zijn wij vol vertrouwen dat wij ook de laatste logistieke kinderziektes uit het programma gehaald hebben. Château St. Gerlach is een landgoed vol herinneringen. Het voormalige klooster en pachthof zijn omgetoverd tot een hotel, verschillende restaurants en een spa & wellness. De grandeur van het kasteel, authentieke bijgebouwen, vele geheime hoekjes, uitgestrekte parken, baroktuinen, Rozentuin, groente- en kruidentuin, fruitarboretum en wijngaard overweldigen.

66e Tulpenrallye klassen

De 66e Tulpenrallye heeft 4 klassen: Expert, Sporting, Touring en Vintage. De rally bestaat uit 6 complete dagen, maandag 13 mei tot en met zaterdag 18 mei, en de Expert klasse zal een avond-etappe rijden op donderdag 16 mei. De route-managers zijn erg blij met het feit dat de routes goed in balans zijn over de verschillende dagen. De eerste dag zal grotendeels bestaan uit het rijden van prachtige routes met fraaie uitzichten, terwijl de meer uitdagende routes voor de navigator met name later in de week zullen worden verreden. Gedurende de eerste 2 dagen zijn de afstanden die worden overbrugd van start naar finish redelijk beperkt, waardoor de equipes volop kunnen genieten van de prachtige routes in streken in Frankrijk (zoals de Pyreneëen) waar de afgelopen decennia niet is gereden door de Tulpenrallye. Er zijn een aantal regelmatigheidsetappes in de route opgenomen en er zal iedere dag een uitdagende test worden verreden.

Inschrijvingen 66e Tulpenrallye

De inschrijving voor de 66e Tulpenrallye is alleen op uitnodiging (deze Nieuwsbrief). De registratie is geopend vanaf 3 november 2018 (10:00 uur) en is alleen mogelijk via de website www.tulpenrallye.nl (daar kun je ook het voorlopige reglement en alle andere informatie over de rally vinden). De initiële inschrijving sluit op 10 november 2018 (12:00 uur.). Het maximale aantal equipes dat wordt toegelaten is vastgesteld op 200. Indien dit maximum wordt overschreden bij het sluiten van de initiële inschrijving, dan zal een deel van de startplaatsen worden toegewezen op basis van loting. Zie het reglement op de website.

Inschrijfgegevens

Alle gegevens (inclusief de geuploade foto's) van equipes die ook in 2018, 2017 of 2016 hebben deelgenomen, kunnen worden hergebruikt tijdens de registratie voor 2019 (met behulp van dezelfde gebruikersnaam / emailadres als bij de laatste inschrijving). Inschrijvingen waarvan de gegevens niet compleet zijn, worden niet geaccepteerd. Zodra het inschrijfformulier op de website compleet is ingevuld, zal een bevestigingsmail dat de inschrijving is ontvangen via e-mail worden verzonden. De voorlopige startlijst zal via de website op 11 november om 20:00 uur worden gepubliceerd. Dit is de bevestiging dat de inschrijving definitief is. Het inschrijfgeld bedraagt ​​€ 2.725 per equipe. € 350 dient direct te worden betaald bij de inschrijving als voor-inschrijfgeld. 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment