uur
Tulpenrallye - dag 3 - Het wordt pittiger

Tulpenrallye - dag 3 - Het wordt pittiger

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Vanochtend gingen deelnemers in de Tourklasse vanaf 7:31 uur als eerste van start vanuit het Novotel in Valence richting de dagfinish in Lyon. Het zou, in vergelijking met de twee voorgaande dagen, een zware dag worden en het klassement zeker doen veranderen. Zowel in de ochtend als in de middag etappe werd er een Regularity gereden en was er geen testje. 

Cees van den Heuvel (#91) schrijft:

Vandaag zijn we van Valence naar Lyon gegaan. We moesten om 9:41 starten, deze keer was het merk auto waar je mee reed bepalend voor de startvolgorde.
Woensdag is vaak bijltjesdag, dat was vandaag zeker het geval. In de ochtend hadden we heel veel moeite om de goede weg te vinden op de 1:100.000 kaarten.
Veel weggepoetste wegen, afstanden die niet klopten. Door al dat gezoek hadden we ook nog eens 8 minuten extra nodig.
Er was een regularity op een circuit, die ging geweldig goed, we hadden slecht 1 seconde straftijd. Maar we misten wel 7 controles in de ochtend ????. We waren gelukkig niet de enige.
‘s Middags ging het wat beter, de kaart was wat beter te begrijpen maar er kwam toch nog veel zoekwerk aan te pas waardoor we 15 minuten verloren.
Ook was er een regularity, hier hadden de uitzetters een mooi truukje uitgehaald.
Ze hadden een weg op de kaart weggepoetst waardoor de meeste deelnemers de verkeerde weg inreden ( wij dus ook ???? ), maar de regularity was zo kort dat je de fout niet meer kon herstellen. Veel equipes met 150 strafpunten dus.  Het was ons nog wel gelukt om 10 minuten goed te maken. We zijn in de tussenstand nu gezakt van plaats 20 naar 34.
Morgen weer een dag ????

De winnaars van vorig jaar Albert Boekel - Remco Luksemburg hebben het strijdtoneel helaas moeten verlaten. Remco is in de nacht erg ziek geworden en zij zijn vandaag,  zwaar gedesillusioneerd,  terug naar huis gegaan. Gisteren stonden zij nog op een tweede plaats. Erg jammer en wij wensen Remco beterschap.

start1

Meerdere equipes zullen zaterdag de finish in Valkenburg niet met hun ingeschreven rallyauto bereiken. De eerste trailer van Jan Tinga met pechgevallen is vandaag al in Nederland gespot.

tinga

Mooi vergezicht, maar ......

pech marius

Pech voor equipe # 6 Marius Hoogendam - Erik Bruêns. Een vriesdop was uit het motorblok gesprongen. Dank zij Bas Auto Service kon de equipe, uiteraard met veel tijdverlies de route weer vervolgen. 

bas narius

De equipe Giel en Arjan van der Palen hebben vandaag flink gescoord en zijn opgeklommen van de twintigste naar de derde plaats in de Expertklasse. Zij hadden in de ochtend slechts één controle gemist en in de middag foutloos gereden!
Equipe # 44 Wytze van Leuveren - Rutger Kwant hebben, ondanks het drama van de door brand verwoeste Porsche, hun strijdlust zeker niet verloren en staan na de derde dag op een verdiende tweede plaats. Chapeau heren!!

tc7

tc7b

stempel

tcx

 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment