uur
65e Tulpenrallye gaat maandag van start!

65e Tulpenrallye gaat maandag van start!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

De 2018 editie start in Zuid Frankrijk en wel nabij de stad Cannes in Mandelieu-la-Napoule. 

Op de zondag voor de start kan er een vrijwillige route over de Col de Turini worden gereden die door de organisatie is uitgezet, dit om er “even in te komen” en natuurlijk om deze schitterende bergpas te bedwingen.

Maandag 7 mei gaat de rally werkelijk van start naar de 1e etappeplaats Avignon, de volgende dag is de dagfinish in Valence. Woensdag vertrekt de karaan voor de overnachting in Lyon en donderdag wordt de rally vervolgd naar Belfort waar de deelnemers in de Expertklasse de avondetappe nog voor hun kiezen krijgen.
Vrijdag starten de deelnemers voor de een na laatste etappe naar Luxemburg en op zaterdag is de finish in Valkenburg bij Chateau St. Gerlach en niet meer bij het traditionele Huis ter Duin in Noordwijk.

De organisatie van de Tulpenrallye heeft besloten om de finish-locatie te veranderen op basis van logistieke en rally-technische overwegingen. Het rijden van een uitdagende regelmatigheidsrally met meer dan 200 klassieke auto’s door Nederland in het algemeen en op zaterdag in de Randstad in het bijzonder, wordt ieder jaar moeilijker. Het uitzetten van de route door Nederland heeft de afgelopen jaren geleid tot een groeiend aantal uitdagingen en compromissen en is uiteindelijk de reden geweest om te besluiten om de 65e Tulpenrallye op een andere locatie te finishen.

Op deze manier wordt ook de 6e rallydag in de Tulpenrallye een meer uitdagende dag met mooie routes door Belgie en Duitsland en kaartlezen tot vlak voor de finish. Château St. Gerlach is een landgoed vol herinneringen. Het voormalige klooster en pachthof zijn omgetoverd tot een hotel, verschillende restaurants en een spa & wellness. De grandeur van het kasteel, authentieke bijgebouwen, vele geheime hoekjes, uitgestrekte parken, baroktuinen, Rozentuin, groente- en kruidentuin, fruitarboretum en wijngaard overweldigen. “Wij zijn zeer verheugd om de deelnemers van de Tulpenrallye op 12 mei 2018 te mogen verwelkomen op ons landgoed.

RallyNews wenst alle deelnemers en marshals veel succes en een veilige aankomst in Valkenburg.

 

tulpenrallye.nl

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment