uur

Winter Trial - editie # 18

 

Komende weekend begint alweer de 18e editie van the Wintertrial. Dit jaar zal de start plaats vinden in München bij het hoofdkwartier van BMW. De route zal dit jaar vanuit München naar Tsjechië, Oostenrijk en Slovenië gaan, met de finish na 5 dagen in Sankt Wolfgang Oostenrijk. Vijf dagen in plaats van zes zo als het in de vorige edities het geval was. Dat betekend dat de rally iets goedkoper is geworden. Blijkbaar heeft dit geholpen want 72 equipes hebben zich ingeschreven.

De route van de komende editie is hier te vinden.

The wintertrial zal weer gereden worden in twee verschillende klasses, de Trial, die ook twee avond etappes rijden en de Challenge klasse, die iets minder kilometers zullen rijden. De organisatie geeft aan dat er flink sneeuw ligt op de route en dat de uitdaging groot gaat zijn. De deelnemers kunnen gevolgd worden via de website van de organisatie http://www.thewintertrial.nl  en er is ook een app beschikbaar voor een smartphone of tablet om de deelnemers te volgen. Deze is te vinden via de appstore onder wintertrial.

keuring

Er zijn in de Trial klasse een flink aantal deelnemers die vooraf een goede kans maken op de eind overwinning. Verschillende deelnemers hebben al eens een editie gewonnen of zijn er dicht bij geweest. Dus de spanning zal om te snijden zijn in de Trial klasse. Ook in de Challenge klasse zijn een aantal equipes die met hun ervaring zeker kans maken op de eind overwinning. Wie ook mag winnen, er is 1 ding belangrijk bij the wintertrial. Rij zo nauwkeurig mogelijk en nog veel belangrijker, hou de auto op de weg!
Zoals elk jaar zal het slechtste resultaat van een regularity geschrapt worden. Standen zijn dus echt pas bekend op de laatste dag.

Rallynews krijgt dit jaar inside information van equipe nummer 58. Niko Bloemendal en Joost Bolwidt staan dit jaar weer aan de start met een 2CV uit 1965. Net als vorig jaar zijn ze een van de deelnemers. Dagelijks zullen Joost en Niko een verslag schrijven over de dag. Daarnaast zijn ze te volgen via de blog van Niko op http://www.flyingduckman.com

a.s. zondag zal de start zijn, hopelijk wordt het weer een schitterende editie

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Image