uur
8 Uren van Hellendoorn 2017 – De Uitslag!

8 Uren van Hellendoorn 2017 – De Uitslag!

 

Na een lange maar mooie dag was het vanavond in Den Ham dan eindelijk zover, de uitslag van de top 3 van de Sport en Toerklasse en de winnaar van het Mini Owners Club Twente clubklassement werd bekend gemaakt tijdens het buffet in het zalencentrum de Beuk te Den Ham.
In de Sportklasse was het Boele & Hiske Braaksma die er met de 1e plek van door zijn gegaan, helaas hadden zij andere verplichtingen dus konden ze hun prijs niet direct in ontvangst nemen. Tweede zijn geworden de debutanten in de 8 Uren, Robert van der Zee en Tara Fikkert en oud gedienden Wim Mars & Henri Hekman zijn derde in de sportklasse geworden.

wintour
In de Toerklasse is het eindelijk na jaren van op het podium, maar nooit op de 1e tree, nu wel gelukt om te winnen, Marco & Esther Oosterom zijn dit jaar de beste in de Toerklasse geworden. De tweede plek in de toerklasse gingen naar Inge en Bianca Hagen, die nu na een paar jaar kaartlezen duidelijke progressie geboekt hebben en de derde plek ging naar Erwin Kolman en Arjan Haverslag die net één fout meer gemaakt hadden.

winmini
Bij de Mini Owners Club Twente waren het Arno Claassen en Jarco te Vaanholt die met wisseltrofee naar huis mochten gaan!

Klik hier voor de volledige uitslag

foto's: Gertjan Schutten

De 8 Uren van Hellendoorn is een ééndaagse kaartlees rally waarbij de deelnemers rond het middaguur starten en ’s avonds rond 20:00 finishen en tussendoor een uur pauze hebben. De nadruk van dit evenement ligt op het sportieve kaartlezen en door middel van verschillende kaartleessystemen en reglementen hebben de uitzetters een uitdagende rit uitgezet door de mooie omgeving rondom Hellendoorn. Deze kaartleesrally staat open voor moderne als klassieke auto’s en geven zowel de rijder als de navigator genoeg te doen om de route binnen de gestelde tijden af te leggen.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee klassen, de toer- en de sportklasse. De route is voor beide klassen grotendeels gelijk, maar de sportklasse heeft een extra lus in het traject en kan met andere kaartleessystemen werken.
De kaartlees trajecten zijn eenvoudig gehouden zodat equipes met minder ervaring mee kunnen in de toerklasse. Ervarene equipes komen ook zeker aan hun trekken, zowel in de toer- als in de sportklasse.

Zoals gezegd mag iedereen deelnemen, klassiekers, youngtimers, moderne en exclusieve auto’s alles is welkom. Tevens verwelkomen wij graag merkenclubs die met een aantal deelnemers in de toerklasse hun “eigen” wedstrijd kunnen rijden met een apart klassement. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om met je club mee te doen aan een wedstrijd zonder hem zelf helemaal uit te zetten. Meldt je wel tijdig zodat er voldoende startplaatsen gereserveerd kunnen worden.

8urenlogo 

Klik op het logo voor de website van de 8 Uren

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Image