uur
Inschrijven Tulpenrallye 2018

Inschrijven Tulpenrallye 2018

 

Zaterdag 28 oktober om 10.00 uur gaat de inschrijving voor de 65e editie van de Tulpenrallye open.

De 2018 editie start zoals al door de organisatie is aangegeven in Zuid Frankrijk en wel nabij de mondaine stad Cannes in Mandelieu-la-Napoule en is de finish heel verrassend niet meer in Noordwijk maar in Valkenburg. Aan de traditie om in Noordwijk te eindigen is dan na 64 jaar toch een einde gekomen. 

Op de zondag voor de start kan er een vrijwillige route over de Col de Turini worden gereden die door de organisatie is uitgezet, dit om er "even in te komen" en natuurlijk om deze schitterende bergpas te bedwingen.

Maandag 7 mei gaat de rally van start naar de 1e etappeplaats Avignon, de volgende dag is de dagfinish in Valence. Woensdag vertrekt de karaan voor de overnachting in Lyon en donderdag wordt de rally vervolgd naar Belfort waar de deelnemers in de Expertklasse de avondetappe nog voor hun kiezen krijgen.

Vrijdag starten de deelnemers voor de een na laatste etappe naar Luxemburg en op zaterdag is de finish zoals eerder vermeld in Valkenburg bij Chateau St. Gerlach. 

65e Tulpenrallye klassen

De 65e Tulpenrallye heeft 4 klassen: Expert, Sporting, Touring en Vintage. De rally bestaat uit 6 complete dagen, maandag 7 mei tot en met zaterdag 12 mei, en de Expert klasse zal een avond-etappe rijden op donderdag 10 mei. De route-managers zijn erg blij met het feit dat de routes goed in balans zijn over de verschillende dagen. De eerste dag zal grotendeels bestaan uit het rijden van prachtige routes met fraaie uitzichten, terwijl de meer uitdagende routes voor de navigator met name op de dinsdag en de donderdag zullen worden verreden. Gedurende de eerste 3 dagen zijn de afstanden die worden overbrugd van start naar finish redelijk beperkt, waardoor de equipes volop kunnen genieten van de prachtige routes in streken in Frankrijk (zoals de Provence en de Rhone-Alpes) waar de afgelopen decennia niet is gereden door de Tulpenrallye. Er zijn een aantal regelmatigheidsetappes in de route opgenomen en er zal iedere dag een uitdagende test worden verreden.

Het inschrijfgeld door deze 65e editie bedraagt € 2.625,00 exclusief de hotelovernachtingen. 

Bestuur Stichting Tulpenrallye

Bestuurslid Jan de Beus heeft besloten om een stap terug te doen uit het bestuur van de Stichting Tulpenrallye. Jan blijft tijdens de rally wel actief in de Rekenkamer, maar zijn bestuurstaken zijn inmiddels overgedragen.

Het bestuur wil Jan bijzonder hartelijk bedanken voor al het werk dat hij in de meer dan 40 jaar dat hij betrokken was bij de organisatie van de Tulpenrallye heeft verzet en zijn passie en energie waarmee vele nieuwe aspecten van de Tulpenrallye zijn gerealiseerd.
Hartelijk dank !!

Inschrijven kan via www.tulpenrallye.nl 

tulpA18


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Image