uur
Voorzichtige herstart rallyseizoen 2020

Voorzichtige herstart rallyseizoen 2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Vanaf september komen de eerste rally’s en kaartleesritten weer voorzichtig op gang, zij het wel met de nodige restricties. Op 5 september start KLIP III van de DHRC met: "La Carrera Transisalania".
Nieuw is dat deelnemers gebruik maken van de Rallycheck-app op hun smartphone (iPhone of Android) voor het noteren van de routecontroles. Er staan dan ook geen controleborden meer langs de route.

Een week later op 12 september, de 25e editie van de Classic Gelderlandrit waarbij, om aan de RIVM-voorschriften te kunnen voldoen, er maximaal 50 equipes aan de start kunnen verschijnen. Ook is er na afloop geen diner meer waardoor het inschrijfgeld wel iets lager is geworden.

De ABC-Trial op 26 september heeft er dit jaar voor gekozen haar rallygebied rondom Emmen (inclusief Duitsland) te verplaatsen naar het midden van ons land. Vooralsnog wordt er door de organisatie (nog) geen melding gemaakt van eventuele beperkingen. Wel wordt er gebruik gemaakt van één locatie voor zowel start, lunch en finish.
Update 30 juli:
De organisatie gaf ons de volgende informatie:

- Max 90 equipes
- Rally alleen in Nederland
- Rally op 1 dag
- Meerdere zalen/ruimtes om de groepen op te spiltsen
- Gebruik van RallyCheck
- Alle communicatie op de dag zelf digitaal

De volledige lijst van aangepaste maatregelen kun je hier terug te vinden.

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment