uur
Uitbreiding Nederlands Historisch Regularity Rally Kampioenschap 2020

Uitbreiding Nederlands Historisch Regularity Rally Kampioenschap 2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Na overleg met alle partijen heeft de sectie historische rally's van de KNAF besloten om de ABC Trial toe te voegen aan het kampioenschap van 2020.
De ABC Trial wordt op zaterdag 26 september a.s. georganiseerd door Classic Events en zal verreden worden in de Betuwe.

Na een succesvolle start begin 2020 met de Heavy New Year Rally en the Winter Trial kwam er in maart abrupt door de Corona crisis een einde aan het kampioenschap.
Met de ABC Trial hoopt het BSHR het kampioenschap weer op te starten gevolgd door de Tulpenrallye in oktober en de Horneland Rally in november 2020.

Met vriendelijke groet,

Jan Harmsen
Secretaris BSHR

 

Update over de ABC Trial door Classic Events

De voorbereiding van ABC Trial van 2020 zit ondertussen in de afrondende fase.
Remco heeft de route klaar, het deelnemersveld is al aardig vol en nu al zeer sterk te noemen, de vergunningen zijn binnen en de start- en finishlocatie is geboekt. Voor deze editie hebben we gekozen voor de evenementenlocatie EVM19 op het Eiland van Maurik centraal in de Betuwe. Een prachtige locatie aan het water met een zee aan ruimte!

Door de keuze voor deze locatie kunnen we geheel corona-proof te werk gaan. De verschillende klassen binnen de rally zullen over verschillende gebouwen en terrassen op het terrein verdeeld kunnen worden waardoor de 1,5 meter goed gehandhaafd kan worden. De catering zal verzorgd worden vanuit diverse foodtrucks die verspreid over het terrein geplaatst zullen worden. Bijkomend voordeel is dat we hier ook een unieke afsluitende test voor u in petto hebben.

Wat is The ABC Trial?
De ABC Trial is een navigatierally voor klassieke auto’s tot het bouwjaar 1990 die traditioneel in het laatste weekend van september georganiseerd wordt. Er zal worden gestreden in 3 klassen; Master, Trial en Challenge (die gelijk staan aan het oude Expert, Sport en Toer).

Alle feiten op een rijtje:

  • Echt kaartlezen, navigeren op diverse (oude) kaarten met verschillende kaartleessystemen
  • Start 26 september rond 9:00 uur
  • Finish 26 september rond 17:00 uur
  • Inclusief aansluitend diner
  • Alles op één locatie, Eiland van Maurik 19
  • Auto’s dienen minimaal 30 jaar oud te zijn op de dag van de rally
  • Lengte 280 km


Voor alles klassen is gezocht naar een balans tussen verschillende (oude) kaarten met verschillende schalen zonder al teveel tijdsdruk, maar daarnaast enkele specials en regularity’s waar de deelnemers wel rekening moeten houden met de klok.
Om het compleet te maken is er ook minimaal één rijvaardigheidstest in de route opgenomen.

Sterke uitzetters:
De route wordt grotendeels uitgezet door onze vaste routedesigner Remco Luksemburg.
Maar ook de uitzetters van de afgelopen edities dragen hun steentje bij. Zo is Joep Wanders als gast-uitzetter verantwoordelijk voor een bijzonder uitdagend traject. En Arjan van der Palen neemt de controle van de hele rally voor zijn rekening.

Inmiddels hebben meer dan 40 equipes zich al aangemeld. In verband met de Corona maatregelen hebben wij het maximum aantal toe te laten equipes 70 equipes staan. Dus bent u nog niet ingeschreven, doe dit dan snel voor een van de eerste rally's van de herstart 2020.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment