uur
Nieuwsbrief #10 - Tulpenrallye 2020

Nieuwsbrief #10 - Tulpenrallye 2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Beste Rallyvrienden,

Als Organisatiecomité verwachten we dat het uitzicht op de 67e Tulpenrallye nieuwe energie geeft om de gevolgen van de coronacrisis te kunnen overwinnen. Wij hopen dat het met de lezers van de nieuwsbrief goed gaat en leven mee met iedereen die door het virus getroffen is. Vandaag zou onze proloog plaatsvinden in Rosmalen. In deze nieuwsbrief geven we inzage in de voortgang die wij organisatorisch maken. Wij realiseren ons dat een Tulpenrallye in de herfst een ander evenement is dan in het voorjaar en doen er alles aan om het programma daarop aan te passen. Met name de kortere daglichtperiode leidt tot aanpassingen. 

Met vriendelijke groet, Organisatiecomité 67e Tulpenrallye
 

Herfst Tulpenrallye 2020 krijgt vorm

Direct na het besluit om de Tulpenrallye te verschuiven hebben wij de HQ-hotels voor de laatste week van oktober opnieuw vastgelegd. De volgende stap was het aanpassen van het grotendeels afgeronde programma op de nieuwe data. Een belangrijk verschil is dat het aantal daglichturen eind oktober aanzienlijk lager is dan in mei. Daarom hebben wij de volgende maatregelen genomen:
  • De route en het tijdschema van de Touring- en de Vintage-klasse is zodanig aangepast dat zij in principe de rally iedere dag volledig in daglicht kunnen rijden. Om dit mogelijk te maken wordt één van de HQ-locaties gewijzigd. Hierover volgt later meer informatie.
  • Zowel de Expert- als de Sporting-klasse zullen meerdere dagen een aantal uren in het donker rijden. De avond etappe voor de Expert-klasse (woensdag) blijft gehandhaafd. Deelnemers uit Expert- als de Sporting-klasse, die bij voorkeur in daglicht rijden, mogen in de Touring-klasse starten. Deze wisseling kan tot 15 juni aan het Rallyoffice worden doorgeven.
  • Equipes die met een andere auto willen deelnemen kunnen deze wisseling tot 15 juni doorgeven aan het Rallyoffice.
Wij raden alle equipes aan om extra aandacht te besteden aan het goed functioneren van de verlichting van de rallyauto.

Vintage-klasse ook voor andere auto’s?

Wij overwegen om de route van de Vintage-klasse open te stellen voor deelnemers die het iets rustiger aan willen doen met auto's die niet voldoen aan de Vintage-criteria. De Vintage-route is grotendeels gebaseerd op de route van de Touring-klasse, maar met iedere dag met een flink stuk kaartlezen (maximaal de helft van de route) over doorgaande wegen. Voor deze deelnemers wordt een apart klassement gemaakt. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, geef dit dan voor 15 juni door aan het Rallyoffice.

Enkele annuleringen

Na onze eerdere aankondigingen over het verschuiven van de 67e Tulpenrallye heeft een zeer beperkt aantal equipes aangegeven niet te kunnen deelnemen. Dat vinden we jammer. Voor deze equipes hebben wij besloten om soepel met de annuleringsregels uit het reglement om te gaan. Wij hebben met hen alleen de daadwerkelijke kosten verrekend die gemaakt zijn tot op het moment van verschuiven. 

Weerbericht eind oktober

Niemand van ons kan het weer voorspellen. De historische weergegevens zijn echter hoopgevend. Het weerbeeld eind oktober in midden Frankrijk laat zien dat het aantal dagen met neerslag lager is dan in mei. De temperaturen liggen echter een stuk lager dan we gewend zijn. We moeten er rekening mee houden dat het weer het niet toelaat om buiten te lunchen en/ of te borrelen. Wij zijn in overleg met de verschillende hotels en restaurants om dit aan te passen en nemen daarbij de nieuwe regels van de 1,5 meter economie in acht. We zullen er alles aan doen om het belangrijke sociale karakter van de Tulpenrallye te behouden.

Proloog

Wij hebben besloten om in de herfst geen Tulpenrallye Proloog te organiseren. Dit voorkomt een extra belasting op de volle rally-kalender in de tweede helft van het jaar. We informeren deelnemers later over de uitreiking van de verschillende rally materialen en de verdere afwikkelingen.

Bordeaux zondag 25 oktober

Het programma van zondag 25 oktober in Bordeaux zal niet al te veel veranderen. Wij verheugen ons erop om daar met de Tulpenrallye-familie bij elkaar te komen voor de start van de 67e editie van de "de Tulp". De Route des Chateaux voor deze zondag is uitgezet en blijft gehandhaafd. Tijdens deze oefenrit door de prachtig streken rondom Bordeaux kan iedereen vast in het rallyritme komen. Drie van de mooiste Chateaux in de Bordeaux regio zijn in de route opgenomen voor een korte stop. 

Het voorlopige reglement

Vandaag hebben we een het voorlopig reglement voor de 67e Tulpenrallye gepubliceerd op de website. Dit reglement is zoveel mogelijk aangepast aan de nieuwe data en uitgangspunten. Uiteraard publiceren we ruimschoots voor de rally een definitief reglement.

Conclusie

In de begroting van Tulpenrallye gaat het om aanzienlijke bedragen. Wij doen er alles aan om deze begroting zo effectief mogelijk te managen. Vrijwel alle partners en sponsors hebben direct na de aankondiging van de verplaatsing besloten om de ondersteuning van de Tulpenrallye te continueren. Ook alle vanuit de “Stichting Tulpenrallye” betrokken vrijwilligers werken belangeloos mee aan de realisatie en invulling van deze verschoven rally.

Daarnaast is het voor de continuïteit van de Tulpenrallye belangrijk dat alle deelnemers in de herfst van de partij zijn. Wij zijn daarom bijzonder blij met de vele positieve reacties die wij hebben ontvangen naar aanleiding van het verschuiven, en het is goed om te horen dat jullie uitkijken naar deze herfsteditie. Wij zijn ons bewust van het feit dat er nog een flink aantal zaken rondom het coronavirus moeten verbeteren om een evenement als de Tulpenrallye op een veilige manier te kunnen organiseren. Wij houden deze ontwikkelingen zeer nauwkeurig in de gaten. We hebben overleg met de belangrijkste autoriteiten en blijven deelnemers informeren via deze nieuwsbrief en social media.
 
 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment