uur
67e Tulpenrallye wordt verreden van 25 t/m 31 oktober 2020

67e Tulpenrallye wordt verreden van 25 t/m 31 oktober 2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

67e Tulpenrallye wordt verreden van 25 t/m 31 oktober 2020

De 67e editie van de Tulpenrallye zal worden verreden van zondag 25 t/m zaterdag 31 oktober 2020. Nadat recent is besloten dat het evenement in verband met het corona-virus niet op de oorspronkelijke datum (10-16 mei) kan worden verreden, heeft de organisatie overlegd met een aantal deelnemers, sponsors, hotels en enige andere betrokkenen.

Het bleek uiteindelijk nog niet eenvoudig om een evenement dat in 10 maanden zorgvuldig en in detail was voorbereid, in een week tijd te verschuiven naar een heel andere periode in het jaar. Op basis van de inzet van alle betrokkenen is dit nu gelukt en met de laatste week van oktober is de organisatie ervan overtuigd een geschikte week te hebben gevonden om de 67e Tulpenrallye in het najaar van 2020 te kunnen verrijden.

Het programma van de 67e Tulpenrallye verandert niet. De start vindt op zondag 25 oktober plaats in Bordeaux in Frankrijk, en de finish op zaterdag 31 oktober bij Chateau St. Gerlach in Valkenburg in Nederland. De tussenliggende etappe-plaatsen blijven Limoges, Vichy, Beaune, Horbourg-Wihr (bij Colmar), Luxemburg en Valkenburg. Op woensdag-avond wordt de avond-etappe voor de Expert-klasse verreden.

Op de zondag voor de start worden de deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan de Route des Chateaux, een prachtige oefenrit met een kort bezoek aan een paar van de meest exclusieve Chateaux in de Bordeaux regio. De datum van de Tulpenrallye Proloog is op dit moment nog niet bekend en zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Wij hebben bijzonder veel positieve reacties ontvangen op onze eerdere aankondiging om de 67e Tulpenrallye niet te annuleren maar te verschuiven naar de 2e helft van het jaar.  Alle inschrijvingen blijven geldig en alle deelnemers ontvangen in juli een aangepaste acceptatiebrief, met daarin de nieuwe logistieke gegevens van de 67e Tulpenrallye. Het is niet nodig om contact op te nemen met Rally Office; Alle gegevens van de deelnemers worden automatisch omgezet naar de nieuwe data in oktober.

Het inschrijfgeld dat al is voldaan, betalen wij op dit moment niet terug. Wij hebben reeds een substantieel deel van de kosten van het evenement betaald aan het uitzetten van de route, aanbetalingen aan hotels en restaurants, drukwerk, kleding, organisatiekosten en een groot aantal andere bestellingen. Voor de oktober editie zou het inschrijfgeld anders ook in juni weer geïncasseerd worden.

Het voor het eerst verrijden van een (historische) Tulpenrallye in het najaar zal ongetwijfeld een aantal nieuwe uitdagingen bieden (weer, kortere dagen, wijnoogst etc.) en wij kijken ernaar uit om alle deelnemers op zondag 25 oktober 2020 in Bordeaux te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Comité 67e Tulpenrallye


Reacties mogelijk gemaakt door CComment