uur
57e ROZ Classic voor van der Werf - Den Hartog

57e ROZ Classic voor van der Werf - Den Hartog

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Op zaterdag 7 maart werd de 57e ROZ gereden. Net als in 2019 werd de rally volledig in de Achterhoek verreden. De start was bij Hotel-Restaurant Ruimzicht in Zeddam. Vanuit Zeddam werd via een grote lus -tegen de wijzers van de klok in- over de prachtige weggetjes van dit mooie deel van Nederland weer teruggekeerd naar Zeddam voor diner en prijsuitreiking.

Winnaars

De 57e editie werd gewonnen door de equipe Ad van der Werf - Bart den Hartog. In de Sportklasse ging de overwinning naar de equipe Elise Platjouw - Matthijs Cysouw en in de Toerklasse was equipe Alex Kootstra - Chantal IJkelenstam de grote winnaar. Proficiat voor alle winnaars.

Route

De ROZ 2020 bestond uit 4 etappes van elk ca. 80 kilometer. Na de eerste etappe was er een korte koffiepauze bij Aalten. De lunch werd na de 2e etappe geserveerd in Restaurant Beneman in Vragender. Ook na de 3e etappe was er weer een korte koffiepauze, nu nabij Lochem.

De 4 etappes werden uitgezet door Paul van Os, Gerard Heimerikx, Jaap Daamen en Dick van Lierop.

porsche

Systemen

De ROZ was altijd een beetje “berucht” om een veelvoud aan verschillende kaartleessystemen. De uitzetters hadden echter besloten om dit jaar de rit te beperken tot 4 systemen. In principe 1 systeem per etappe. In een special kan het systeem van 1 van de andere etappes worden toegepast.

Uiteraard werd weer het befaamde rijtijden-systeem met tijdvensters gehanteerd en tussen de start (TC1) en de finish (TC2) waren geen tussentijdse tijdcontroles. In de specials werd wel een maximale rijtijd voorgeschreven. Dus daar werd door een aantal equipes wel tijdstraf opgelopen.

romer

Klassen

Er werd gestreden in drie klassen: Masterklasse voor de cracks, Sportklasse voor de ervaren equipes en Toerklasse voor de wat minder ervaren deelnemers.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Binnenkort een verslag over de ROZ door Jaap en Joke Beck.

Winnaar Master

Ad van der Werf - Bart den Hartog - winnaars Masterklasse

Win Sport 1

Elise Platjouw - Matthijs Cysouw - winnaars Sportklasse

Win Toer 1

Alex Kootstra - Chantal IJkelenstam - winnaars Toerklasse 

beurden

kaart

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment