uur
De Nacht van Noord-Limburg is terug !

De Nacht van Noord-Limburg is terug !

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

De Nacht van Noord-Limburg is terug !
 
Racing Team Moustache zal naast de internationale Sezoensrally (15-16 mei 2020) en de Moustache Classic (28 november 2020) dit jaar nog een derde wedstrijd organiseren. Enkele enthousiaste rittensporters van de Bocholtse club vinden de pauze tussen de Titanic Rit en de Garnalenrit iets te lang. Ze willen deze opvullen met een nieuwe rittensportwedstrijd op zaterdag 4 juli 2020. Met de Nacht van Noord-Limburg komt er zodoende een zevende manche bij voor het VAS-kampioenschap én daarenboven de eerste rittensportwedstrijd in de provincie Limburg.  
 
In 1974 besloten François Meuris, Mathieu Baens en Jeff Moustache Steensels om een rallyclub op te richten. Op 23 november 1974 werd een eerste oefenrally georganiseerd met 36 lokale deelnemers. In twee jaar tijd telde de club ruim 200 actieve leden en in 1976 organiseerde RT Moustache de 1ste Nacht van Noord-Limburg, de voorloper van de huidige Sezoensrally. Medestichter Mathieu Baens schreef de eerste erg stoffige editie op zijn naam in een Volvo.
 
Anno 2020 verschijnt de naam Nacht van Noord-Limburg terug op de autosportkalender, zij het niet als rallywedstrijd maar als rittensport. De discipline heeft op zich wel enige raakvlakken heeft met de oude manier van rally rijden op niet afgesloten wegen maar het zijn natuurlijk compleet andere tijden. Alle auto's zijn welkom voor deze avondrit. Er wordt enkel een onderverdeling gemaakt in de moeilijkheidsgraad. Recrea is de beginnende klasse met enkel bol pijl en ingetekende kaart en bovendien ideaal voor diegene die eerder de voor rondrit van de Moustache Classic opteerden. In Touring ligt de moeilijkheidsgraad hoger omdat er andere kaartleessystemen gebruikt worden. De moeilijkste Expert klasse voor de échte cracks telt doorgaans maar een handvol deelnemers. Doordat er nu een zevende wedstrijd op de kalender komt, zal het kampioenschap een tweede schrapresultaat kennen. De vijf beste resultaten in zeven wedstrijden zullen bepalen wie de kampioenen worden... Inschrijven voor de Nacht van Noord-Limburg kan via dit formulier: https://forms.gle/H2DThwa239nxtyg86
VAS rittensportwedstrijd op zaterdag 4 juli 2020
forms.gle
 
De start- en finishlocatie zal de Scoutsrally in Pelt worden, een pauzelocatie reeds vroeger aangedaan tijdens een Moustache Classic. Het reglement is inmiddels goedgekeurd door de VAS en online terug te vinden via www.moustacheclassic.be of deze link. Voor alle vragen en inlichtingen over de 1ste Nacht van Noord-Limburg kan u contact nemen via nachtvannoordlimburg@gmail.com.
 
 
 
 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment