uur
Vanmiddag start de 1e editie van de Heavy New Year Rally

Vanmiddag start de 1e editie van de Heavy New Year Rally

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Vanmiddag, 3 januari, start vanuit restaurant De Poppe in Markelo om 12:30 uur de eerste equipe voor de eerste editie van de Heavy New Year Rally. Yolanda Zijl gaat samen met Hans van Beek de strijd aan in de Expertklasse voor deze anderhalve dag durende rally richting het Oosten waar, naast o.a. diverse navigatietrajecten, meerdere tests op Fürstenau in Duitsland worden verreden. Yolanda zal voor RallyNews een verslag over deze rally schrijven maar wil nu al de voorberedingen met je delen.

Na het happy New Year maken we ons op voor een Heavy New Year: een nieuwe rally op de rallykalender! Een spannend filmpje gemaakt door Werner Budding gaat rond over het internet, een filmpje dat eigenlijk helemaal niet zo goed past bij de uitzetters van het evenement, Remco Luxemburg en Peter Rovers: échte kaartlezers als je het mij vraagt. Eind november spreek ik af met Hans van Beek om het erop te wagen. Elke inzet om onze sport te stimuleren wordt door ons gewaardeerd, en al helemaal als het gaat om deze twee in het rallyveld gewaardeerde navigatoren.

Na het ontvangen van de nieuwsbrief met daarin de aankondiging dat wij een ‘rallysafe’ moeten installeren in de auto vraag ik het nog even na, maar voor die rallysafe hoef je niks te kunnen. Dat is mooi, want hiermee heb ik nog nooit ‘gewerkt’.

Nog eens kijken naar routeboeken en uitleg van vorige edities kan natuurlijk niet maar verder doe ik de voorbereidingen zo veel mogelijk als ik gewend ben: bestudering van het reglement en van alle gebruikte systemen een kleine samenvatting op mijn rallybord. De toegezonden extra uitleg zorgt ervoor dat ik het inmiddels vervaagde - al lang niet meer gebruikte - blaadje op mijn rallybord nog eens overschrijf: het uitrekenen van de gemiddelde snelheid als je alleen tijd en afstand weet en de rekenmachine gecontroleerd op aanwezigheid van batterijen. In de toelichting staat immers: ‘het kan zijn dat je zelf de gemiddelde snelheid moet bepalen’, ik hoop niet dat het een rekenwedstrijd wordt …

Daarnaast werkt de HNYR met een wedstrijddocumentenboek waarin legenda en tijdschema is opgenomen én is met verschillende kleuren aangegeven om wat voor soort trajecten het gaat: verbindingstrajecten, regelmatigheidstrajecten, navigatietrajecten en tests. Bij elk van deze trajecten kun je, binnen een marge uiteraard, zelf de starttijd bepalen (en deze wordt ter plaatse geregistreerd door rallysafe). Daarnaast zijn time controlled sections met (snel?) opvolgende tijdcontroles waar te vroeg of te laat komen wordt bestraft.

Natuurlijk ter voorbereiding ook even gebeld met Hans, we gaan voor het rijden van de juiste route en geen stress over seconden en tijdtabellen. En stiekem hoop ik op een mooie test in Furstenau op onverhard waar we hard kunnen gaan zonder navigatiegedoe!

We zijn benieuwd!

Yolanda Zijl.

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment