uur
Leo en Inge Rackham winnen de jubileumeditie van de Moustache Classic

Leo en Inge Rackham winnen de jubileumeditie van de Moustache Classic

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Dag twee van de Moustache Classic zorgde voor spannende momenten... en leverde een nieuwe winnaar op voor de jubileumeditie. Na trouwe aanwezigheid op de negen vorige edities en enkele ereplaatsen waren het Leo & Inge Rackham die de zwarte Peugeot 205 GTI naar de zege stuurde in de MC 2019. 

 De leiders na dag 1 - Jan Eysermans en Wim Poulmans - moesten vrede nemen met de derde ereplaats in de jubileumeditie. Een niet misse troostprijs is dat ze zich wel verzekerden van de kampioenentitel in VAS Classic. Op dag 2 werden ze voorbijgesneld door Hendrik Jaeken en Bram Babeliowsky die een foutloos deel 2 navigeerde. Met zes teams die foutloos reden en enkel tijdstraf pakten in het korte deel 3 was het uitkijken naar wie de grootste beker mee naar huis mocht nemen. 
 

start d1

 
Met twee foutjes in deel 3 werd al snel duidelijk dat dat niet de leiders na dag 1 werden. De Subaru van meervoudig winnaar Eysermans-Poulmans belandde op P3. Lokaal duo Jaeken-Babeliowsky wist de tweede plaats na deel 2 te behouden waardoor piloot Hendrik zich vice-kampioen VAS Classics kan noemen, net voor de vader van zijn co-piloot Bart. Hij mocht als uitzetter een gemiddeld aantal punten van verreden wedstrijden als resultaat van de thuiswedstrijd in rekening brengen en eindigt zo derde in het kampioenschap.

werf

 
 
De jubileum-editie kreeg een fonkelnieuwe winnaar. Leo Rackham en dochter Inge stonden ondanks een dubbel gemiste controle in deel 2 helemaal bovenaan in de einduitslag. Met zes bekers - eerste algemeen piloot en co, eerste Youngtimer piloot en co, eerste dame en eerste renstal (RT Titanic) - keerden vader en dochter tevreden huiswaarts.

 


 

Vandaag om 18u31 vertrok de eerste deelnemer voor de jubileumeditie van de Moustache Classic. Na het eerste deel van bijna 95 km kwamen de deelnemers druppelsgewijs binnen bij PTC 4 in de showroom van Ford dealer en rallyrijder Wim Luijbregts. Dat was meteen het startsein voor de rekenkamer in hotel Jagershorst om het klassement van dag 1 én tevens de startvolgorde van dag 2 uit te tellen.

wimluijbreghts 

boek
Het eerste deel begon met een blokkaderit in de streek van KP Veldhoven, een klassieker van de Sezoensrally. Goed de route construeren was belangrijk in functie van de geheime tijdscontrole tegen het kanaal in Lozen. Via bolpijl ging het verder richting Budel waar de eerste RT van het 10de Moustache Classic geprogrammeerd stond tegen 28 km/u. Weer opletten want het was een RT met twee systemen - bolpijl en ingetekende lijn - maar ook met twee RT finishen. Het Kerkplein in Budel was voor velen niet simpel. Flirtend met de landsgrens volgde TC 3 aan de Achelse Kluis en het laatste gedeelte inclusief het rondje Eurocircuit - voor alle duidelijk niet op het circuit maar de weg errond richting Ford Luijbregts, waar alle controlekaarten ingenomen werden.
 

bolpijl

 

 
 
 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment