uur
Carl Verboom - Rutger Kwant winnen 51e NOL

Carl Verboom - Rutger Kwant winnen 51e NOL

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

De 51e editie van de Nacht om de Lange Jan is gewonnen door de equipe Carl Verboom - Rutger Kwant. Op de 2e plaatst eindigden Jan en Thijs de Beus, gevolgd door Jacqueline Zuiderwijk - Jürgen Donders. In de Sportklasse ging de overwinning naar de equipe Gerrit Teerink - Bert Smeitink en in de Tourklasse ging de grootste beker naar de equipe Frans en Saskia van Diepeningen. Proficiat alle winnaars.

wintour

Winnaars Tourklasse: Frans en Saskia van Diepeningen.

Na 50 edities werd de thuishaven ingeruild voor een andere start- en finishlocatie, nu in Dronten aan de rand van het Flevomeer. De eerste equipe vertrok om 12:31 uur vanuit restaurant "At Sea" voor een rit van ruim 250 kilometer. Rond 22:30 uur kwamen de eerste equipes weer terug voor een avondsnack en uiteraard de prijsuitreiking. 

Het gebied waar de NOL 2019 werd verreden ligt in een mooi stukje Nederland. Een stukje polder afgewisseld met de Noord Veluwe. Je zou misschien denken wat is er te halen in een polder maar let wel goed op. Door de soms langere rijmeters was de kans om iets over het hoofd te zien zomaar aanwezig. De startplaats ligt dus in de Flevopolder. Na de polder werd het gebied toch wel anders. Hierna reed men over naar het Noordelijk deel van de Veluwe, een rondje richting Epe en weer terug naar de startplaats. Na de rust werd afgezakt richting Harderwijk en het westelijke deel van de Veluwe, een deel ervan was wel bekend terrein voor de meeste rijders, om daarna via een boog terug te rijden naar de finish.

Dit alles uiteraard met bekende systemen, zoals pijlen en punten, grensbenaderen, ingetekende lijn, al dan niet met blokkades werd de route uitgezet door Henk Jongman, geassisteerd door zijn broer Jaap Jongman.

Binnenkort een verslag over deze rit van René Brandenburg.

Klik hier voor de volledige uitslag.

datsun

gijs1

mgb

gijs2

saskia


Meer foto's van de NOL door Dick Groen zijn hier te vinden.

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment