Hemicuda Rally

hemicuda
Categorie
België
Datum
zaterdag 23 oktober 2021 00:00 - zondag 24 oktober 2021 00:00
Locatie
Café Monroe - Kerkstraat 10
8680 Koekelare, België
Inschrijfgeld €
220,00
Max. equipes
160,00
DHRC kampioenschap
Nee

 

 

20e Hemicuda Rally - Inschrijvingen open op 1 juli

Het reglement voor de 20e Hemicuda Rally is gepubliceerd, klik hier of op www.hemicuda.be en de inschrijvingen opent op 1 juli.

De wedstrijd bestaat uit drie klassementsproeven, elk drie keer te rijden en samen goed voor bijna 100 kilometer.
Er zullen maximum 160 teams tot de start van de wedstrijd worden toegelaten. Een team wordt als ingeschreven beschouwd op het moment dat zowel de administratie alsook de betaling in orde zijn.

De covid-19 pandemie zorgt wereldwijd voor ongekende tijden, maar Autostal Hemicuda zal alles in het werk stellen om haar 20e editie van de gelijknamige Rally te organiseren. Koekelare wordt in het weekend van 24 en 25 oktober opnieuw het mekka van de Vlaamse autosport.

“In feite begon het voor ons niet 20, maar wel bijna 30 jaar geleden in 1991”, vertelt Jan Verschaeve, voorzitter van Autostal Hemicuda. “Samen met Autostal Atlantic zetten we toen de Rallysprint van Koekelare opnieuw op de kaart”. Tien edities lang werd er in het najaar rond de Hovaeremolen in Koekelare gereden, maar in 2001 schakelden de twee clubs over naar een “short-rally”. “Ondertussen zijn we 20 edities verder en is de Hemicuda Rally met zijn 100 kilometer klassementsproef een meer dan gevestigde waarde op de regionale rallykalender”.

“Alles zal uiteraard afhangen van de evolutie van covid-19, maar niemand heeft een glazen bol. Wij blijven niet bij de pakken zitten, de eerste toelatingen hebben we al ontvangen en het gedetailleerde veiligheidsplan is in voorbereiding”, gaat Verschaeve verder. “De klassementsproeven in Kortemark, Houthulst en Koekelare blijven onveranderd en ook aan de timing zal niet veel wijzigen”.

Traditioneel mag de Hemicuda Rally op een zeer grote buitenlandse interesse rekenen, vorig jaar bestond niet minder dan 20% van het deelnemersveld uit enthousiaste Britse, Ierse en Nederlandse teams. “Ook hier zal het van de gevolgen van covid-19 afhangen of er in oktober al opnieuw tussen de Europese landen gereisd zal mogen worden”, stelt Verschaeve. “Misschien zien we omwille van de vele wedstrijdannulaties eerder dit jaar wel een aantal nationale vedetten aan de start, onze wedstrijd staat immers op de Internationale “Open” Rallykalender, waardoor niet alleen buitenlanders, maar ook piloten met een Belgische nationale RACB licentie bij ons van start kunnen gaan”.

Documentencontrole
Café Monroe Kerkstraat 10 - 8680 Koekelare 

Iedere deelnemer dient zich aan te bieden aan de documentencontrole, conform de timing die zal bekendgemaakt worden op zondag 18 oktober 2020 op www.hemicuda.be. De timing zal strikt gehanteerd worden.

Technische controle
Bouwmaterialen Willaert Oostmeetstraat 100 - 8680 Koekelare Iedere deelnemer dient zich aan te bieden aan de TK Technische controle, conform de timing die zal bekendgemaakt worden op zondag 18 oktober 2020 op www.hemicuda.be.

 

 
 

Powered by iCagenda