Tartan-Classic

tartanclassic
Categorie
NHRF & KNAF
Datum
woensdag 29 juni 2022 00:00 - maandag 4 juli 2022 00:00
Locatie
Omgeving Newcastle - Newcastle upon Tyne, Verenigd Koninkrijk
E-mail
info@tartanclassic.nl
Inschrijfgeld €
vanaf 4.495,00
DHRC kampioenschap
Nee

 

Dit evenement is verplaats naar 2022 - van 29 juni t/m 4 juli. 


De route voert door de mooiste delen van Schotland en loopt langs Loch Lomond, Glencoe, Loch Ness en uiteraard de Highlands. Onderweg stoppen we steeds op echt bijzondere locaties: wat denkt u van koffie in een textiel molen uit 1820 of een lunch in het decor van de James Bond film Skyfall, een whisky-proeverij en slapen in een hotel dat eens een kasteel was? We zijn druk bezig met de definitieve invulling van het programma en we zorgen ervoor dat in het tijdschema voldoende ruimte is voor gezelligheid en onderling contact.

Uiteraard gaan wij niet voorbij aan de rijke Engelse en Schotse autosporthistorie. Een echte Schotse Hillclimb zal niet ontbreken, we zijn in gesprek met een prachtig circuit en de finish van de Tartan-classic is voorzien in het Jim Clark Museum. In het routeboek zult u een mengeling aantreffen van bekende én nieuwe navigatietechnieken waarvoor wij samenwerking hebben gezocht met Schotse rally organisatoren.

Deelnemen aan de Tartan-classic is geschikt voor alle soorten rally-rijders, van nieuwkomers tot meer ervaren en/of competitieve equipes. Deelnemende equipes vertrekken met de nachtboot op woensdag 30 juni 2021 en varen in de nacht van zondag op maandag weer terug.

Op de inschrijving voor Tartan-Classic 2021 zijn de volgende deelnamevoorwaarden van toepassing:

De 1e Tartan-Classic wordt verreden van donderdag 1 t/m zondag 4 juli 2021; de start is in de omgeving van Newcastle en de finish is vlak voor Newcastle op zondagmiddag 4 juli . Equipes schepen zich reeds in op woensdagavond 30 juni in IJmuiden. Het bijzonder reglement Tartan Classic 2021 alsmede de nog uit te geven bulletins zullen van toepassing zijn.

 

AUTO
U kunt deelnemen aan de Tartan-Classic met een deugdelijke klassieke (sport-) auto waarvan de ‘datum van eerste toelating’ ligt vóór 31 december 1976. Uw auto dient te voldoen aan alle wettelijke bepalingen van het land waar de auto ingeschreven staat.

Controleer altijd of uw polis voldoende dekking biedt om deel te kunnen nemen aan regelmatigheidsritten en zorg ervoor dat uw inzittende(n) meeverzekerd zijn.

In de auto aangebrachte of standaard aanwezige analoge of digitale hulpmiddelen voor afstandsmeting en/of snelheidsmeting en/of tijdmeting, al dan niet uitgerust met de mogelijkheid om de gemiddelde snelheid te meten, zijn toegestaan. Deze apparatuur mag zowel mechanisch als elektronisch als gps-gestuurd zijn. Het gebruik van apps op een smartphone met bovengenoemde functionaliteiten is niet toegestaan.
Het gebruik van een elektronisch kompas is toegestaan. Dit kompas mag eventueel gps-gestuurd zijn. Het gebruik van gps-navigatieapparatuur of smartphones ten behoeve van plaatsbepaling is niet toegestaan op straffe van uitsluiting.

U bent verplicht de auto aan te bieden voor de technische keuring die plaatsvindt op zaterdag 19 juni 2021, waarbij onder andere naar de technische geschiktheid van de auto wordt gekeken en rallymateriaal wordt uitgedeeld.

Er wordt extra aandacht besteed aan de geluidsproductie van de auto en het uiterlijk. Auto’s welke technische gebreken vertonen of niet aan de (geluids)normen (zie bijzonder reglement) voldoen, kunnen reglementair worden bestraft of zelfs van deelname worden uitgesloten.

 

INSCHRIJVING
U wordt via een email uitgenodigd in te schrijven voor de deelname aan de Tartan-Classic 2021. Toelating vindt plaats op volgorde van inschrijving. Inschrijvingen kunnen zowel persoonlijk als zakelijk worden gedaan.

 

KLASSEN
U kunt zich voor de Tartan-Classic 2021 inschrijven in de volgende klassen:

De tourklasse voor equipes met weinig of geen rally ervaring.
Voor deelnemers in de tourklasse wordt een kosteloze instructieochtend georganiseerd waarvoor u in het voorjaar van 2021 wordt uitgenodigd. De sportklasse is bestemd voor de meer ervaren equipes. De expertklasse strijden de meest ervaren equipes om eeuwige roem en de hoofdprijs:

De organisatie behoudt zich het recht voor deelnemers naar een andere, meer passende klasse, te plaatsen. 

KOSTEN
Het all-in inschrijfgeld voor de 1e editie van de Tartan-Classic bedraagt per equipe € 4.495,00.

Wat zit er in het standaard pakket?

5 hotelovernachtingen tijdens de rally waaronder de overnachting op de avond voorafgaand aan de rally op de ferry IJmuiden-Newcastle en de overnachting op de zondagavond op de retourferry Newcastle IJmuiden;
op basis van een tweepersoonskamer/hut;
alle ontbijten, lunches en diners voor 2 personen;
feestelijke prijsuitreiking op zondagavond op de ferry;
rallyschilden en -stickers;
alle routebescheiden, inclusief kaartmateriaal en uitleg.

TOESLAG ÉÉNPERSOONSKAMERS
Bij het indelen van de hotelkamers proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur: een twin room (met twee aparte bedden) of een double room (met één groot bed). U wordt eraan herinnerd dat u deze voorkeur bij de inschrijving apart dient aan te geven; vanwege de beperkte beschikbaarheid kunnen wij deze keuze echter niet garanderen. Wilt u zeker zijn van aparte bedden, dan kunt u een extra eenpersoonskamer in de door ons geselecteerde hotels boeken, de extra kosten hiervoor bedragen € 650 per equipe.

 
 

Powered by iCagenda