Tartan Classic 2023

tartanclassic
Categorie
NHRF & KNAF
Datum
woensdag 28 juni 2023 - zondag 2 juli 2023
Locatie
Newcastle upon Tyne - Newcastle upon Tyne, Verenigd Koninkrijk
E-mail
info@tartanclassic.nl
Inschrijfgeld
€ 6.250
Max. equipes
80
DHRC kampioenschap
Nee

 

Een langgekoesterde wens van de SLS-organisatie gaat in vervulling: een unieke, vijfdaagse klassieke rally in Schotland! Na uitstel in 2020 en afstel in 2021 komt er nu een geheel nieuw evenement met nog meer aandacht voor elkaar, de omgeving en – natuurlijk – een prachtige route in een volledig nieuw gebied.

De omgeving is werkelijk fantastisch. De route voert door de mooiste delen van Schotland en loopt langs Loch Lomond, Glencoe, Loch Ness en uiteraard de Highlands. Onderweg stoppen de deelnemende equipes steeds op echt bijzondere locaties, zoals een lunch in het decor van de James Bond film Skyfall. Uiteraard gaan de mensen achter de fameuze SLS niet voorbij aan de rijke Engelse en Schotse autosporthistorie. Een echte Schotse Hillclimb zal niet ontbreken, men is in gesprek met een prachtig circuit en de finish van de Tartan Classic is voorzien in het Jim Clark Museum.

In het routeboek: een mengeling  van bekende én nieuwe navigatietechnieken in samenwerking met Schotse rallyorganisatoren. Deelnemen aan de Tartan Classic is geschikt voor alle soorten rallyrijders, van nieuwkomers tot meer ervaren en/of competitieve equipes. Deelnemende equipes vertrekken met de nachtboot op dinsdag 27 juni 2023 en varen in de nacht van zondag op maandag weer terug. Op de website staat een schets van dag tot dag van de Tartan Classic 2023. En bekijk ook de video!

In de afgelopen tijd konden deelnemers aan de eerder wegens coronamaatregelen geannuleerde edities zich met voorrang aanmelden voor de eerste editie van dit unieke evenement van de ervaren SLS-organisatie. Deelname staat open voor deugdelijke klassieke (sport-) auto's waarvan de datum van eerste toelating ligt vóór 31 december 1976. De auto moet voldoen aan alle wettelijke bepalingen van het land waar hij ingeschreven staat. Er zijn maximaal 80 deelnameplaatsen. De inschrijving is nu ook voor iedereen geopend!

 

 
 

Powered by iCagenda