Winter Trial

wintertrial22
Categorie
NHRF & KNAF
Datum
zondag 30 januari 2022 00:00 - vrijdag 4 februari 2022 00:00
Locatie
nnb - Oostenrijk
E-mail
info@classicevents.nl
Inschrijfgeld €
6.690,00

 

Terug naar de basis

In 2022 gaat The Winter Trial het derde decennium van zijn rallyleven in. En net als goede wijn, denken we dat hij behoorlijk oud wordt. Hoewel er dit jaar wat veranderingen in het organisatieteam zijn, zal de rally zijn DNA behouden en zelfs een beetje teruggaan naar zijn roots.
 
Wat is de wintertrial?
De Winter Trial is een zesdaagse regelmaatrally voor klassieke auto's die in de winter plaatsvindt.
Het is een ervaring om op besneeuwde wegen door ruige landschappen te rijden terwijl je op je weg navigeert en probeer zo dicht mogelijk bij de ingestelde tijden te blijven. De teams rijden ongeveer 350 km per dag en de ervaren teams rijden ook twee nachtlussen van nog eens 200 km per nacht
 
Wat kun je verwachten?

Start - 30 januari 2022

Finish - 4 februari 2022

Auto's - Klassieke auto's gebouwd voor 1986

Lengte - ca. 2.500 km

Navigatietype - Basiskaartlezing en tulpen

Competitie - Regelmatigheid, rijexamens

 
Geschiedenis
De allereerste Winter Trial werd georganiseerd in 2001. Dit evenement werd gewonnen door Roger Byford en Willy Cave, die in een MGB reden. Deze eerste editie ging van The
Nederland zuidwaarts door de Alpen om te eindigen in Monte-Carlo. Sindsdien hebben we alle landen in Europa bezocht waar een redelijke sneeuwverwachting is. Vorig jaar startte The Winter Trail in Praag en na een complete tour door Tsjechië werden de winnaars gekroond in St. Wolfgang (Oostenrijk). Voor het tweede jaar op rij werd de eerste prijs opgeëist door Hank en Nicole Melse.
 
Editie 2022

Zowel Remco als ik werken hard aan de nieuwe route voor de komende Winter Trial en we zijn van mening dat we voor de huidige omstandigheden de beste oplossing hebben gevonden.

We hebben een start- en finishlocatie gekozen die jou de beste kans geeft om in de sneeuw te starten waardoor de reistijd van en naar deze locatie wordt verkort.

Ja, start en finish zijn gepland op dezelfde plaats en zullen in Oostenrijk zijn en het grootste deel van de route in Slovenië!

 
Wat is er nieuw voor 2022?

De route-instructie zal eenvoudiger zijn.

We verblijven 2 nachten in 1 hotel.

Uw Rally Passes zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Testsancties zijn herzien, zodat kleine fouten een kleinere impact hebben.

Ik ben nieuw bij de Winter Trial, is dat een probleem?
Dat is beslist geen probleem. In december 2021 organiseren we een middag voor de nieuwkomers om jullie de tips en trucs te leren.
 
 
Wie kan er meedoen?
Heb je een geldig rijbewijs en gezond verstand, een goed humeur en interesse in plezier en een klassieke auto dan mag je meedoen!
 

Welk type auto komt in aanmerking ?
Er zullen twee categorieën zijn; Oldtimers van een type dat vóór eind 1948 in productie is, en klassieke auto's van een type dat vóór eind 1990 in productie is. Welk type u ook besluit mee te nemen, is volledig gratis. Hij moet echter veilig en betrouwbaar zijn, een brandstofbereik hebben van minimaal 300 km en zijn uitgerust met een nauwkeurige ritteller.

 
 
Welke klas moet ik invoeren?
We hebben twee klassen: De Challenge Class rijdt de volledige dagroute, maar niet de avondlussen. Ze brengen meer tijd door in de bar en hebben veel plezier.
De Trial Class is veel competitiever. Je hebt een meer ervaren navigator nodig en bereid zijn om twee avondlussen van ongeveer 3 uur te rijden.
 
 
Heb ik een wedstrijdlicentie nodig?

Ja, maar als u geen geldige heeft, zullen wij u bij het aanmelden een KNAF-rallypas verstrekken.

Moet ik een professionele rallyrijder / navigator zijn?
Dit is geen snelheidsgebeurtenis maar een wegrally, verreden binnen de normale verkeersregels. U heeft geen helmen of brandwerende overall nodig. Het evenement is vooral bedoeld om vriendelijk en leuk te zijn; met tijd om te socializen met je mededeelnemers en te genieten van het landschap.

Wat houdt het inschrijfgeld in?
Je bent verzekerd van 6 dagen heerlijke rijwegen met hopelijk veel sneeuw. Het routeboek biedt alles wat je nodig hebt om de route te voltooien en deze op je eigen kaarten uit te zetten.
Accommodatie en alle maaltijden zijn inbegrepen, van het welkomstdiner de avond voor aanvang tot het prijsuitreikingsdiner bij de finish. Elke ploeg die de rally voltooit, ontvangt de prijzen van de finisher, en de winnaars van de overall en klasse zullen ook trofeeën ontvangen. Er worden ook speciale parkeerplaatsen, metalen verzamelplaten en nummerrondels voorzien. Een team van marshals en mecaniciens zal meegaan om de meeste glimlachen per mijl te garanderen en ervoor te zorgen dat we allemaal de finish bereiken.
Niet inbegrepen in het inschrijfgeld zijn uw barrekening, brandstof, autoverzekering en autotransport naar de start en van de finish naar huis.
 
 
Toegangsprijs

Een aanbetaling van € 1.500 verzekert uw deelname aan het evenement. Een saldo van € 4.490 is dan betaalbaar vóór 1 juni 2021.

Toegangsprijs indien volledig betaald vóór 1 oktober 2021 € 6.390
Entreeprijs indien volledig betaald na 1 oktober 2021 € 6.690

Neem voor meer informatie contact op met het Rally Office.

 
 

Powered by iCagenda