The Arctic Circle

arcticcircle22
Categorie
NHRF & KNAF
Datum
zaterdag 11 juni 2022 00:00 - zondag 26 juni 2022 00:00
Locatie
Potsdam Schwielowsee Precise Resort - Am Schwielowsee 117
14542 Werder (Havel), Duitsland
E-mail
info@classicevents.nl
Inschrijfgeld €
15.450,00
DHRC kampioenschap
Nee

 

Dit evenement is verplaatst naar 11-26 juni 2022.

Poolcirkel 2021 een 20-jarig jubileum

Rond de Oostzee  

In 2021, 21 jaar na de eerste 2000 Mile Trial, neemt Classic Events je opnieuw mee op ontdekkingstocht rond de Oostzee. Van de start op 12 juni tot de poolcirkel om midzomer te vieren met de lokale bevolking en finish in Oslo op 27 juni - op deze manier bereiken we het meest noordelijke deel van de route op de langste dag van het jaar. De zon gaat hier niet onder ...

Het begon allemaal als een eenmalig evenement nadat Bart Rietbergen en Keith Baud zaten te praten in de haven van de haven van Monaco na de Monte Carlo Challenge in 1998. Dit resulteerde in een bedrijf dat nu alle International Classic Car rally's organiseert. al bijna 20 jaar over de hele wereld. We hebben nu besloten dat het tijd is om terug te keren naar onze roots en als resultaat komen veel van het oorspronkelijke organisatieteam uit Nederland en Engeland weer samen om het evenement opnieuw te organiseren. Ze hopen dat je net zo naar deze reis uitkijkt als zij.

Het concept van dit evenement was en is nog steeds om u een onvergetelijke reis van 7000 km te bezorgen door landen en culturen waar rally's zelden plaatsvinden. Er zal een competitief element zijn met een paar regelmatigheden per dag, en af ​​en toe een speciale test, maar de sociale kant zal net zo belangrijk zijn.
Hoewel het evenement in 2021 niet de exacte route van het origineel zal volgen, zal het nog steeds hetzelfde principe volgen van een circulaire ontdekkingsreis die begint in West-Europa en eindigt net ten noorden van Oslo. Tussen deze twee punten door zullen de bemanningen door Duitsland, Polen, Litouwen, Letland en Estland reizen voordat een korte oversteek van de Oostzee hen naar Helsinki brengt voor de start van het Scandinavische deel van de reis.
Van daaruit gaan ze naar het beroemde 1000-merengebied van Finland voordat ze de eindeloze dennenbossen en toendra's van het hoge noorden binnendringen. Na het bereiken van de poolcirkel in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland en de thuisbasis van de kerstman, slingert de route westwaarts naar Zweden voordat hij de grens oversteekt om de adembenemende kust van Noorwegen te bereiken. De laatste dagen zullen besteed worden aan het verkennen van de dramatische Noorse fjorden en bergen voor de Gala Finish net ten noorden van Oslo, en een veerboot naar Europa.
Net zoals het was toen Classic Rallying begon in de jaren negentig; er zal een eenvoudige kaartgebaseerde navigatie zijn, duidelijke ongecompliceerde regelmatigheden en bemande timingpunten en bedieningselementen. We zullen de beste overnachtingshotels op de route bezoeken, met twee rustdagen en kortere dagen die het einde van de rally naderen. Aangezien de zon in deze tijd van het jaar niet ondergaat, hoeft u 's nachts zeker niet te rijden, hoe hard u ook probeert!

Net als het origineel vertrouwen we erop dat de poolcirkel een evenement zal zijn dat u zich zult herinneren. Europa is een immens continent en u rijdt met uw favoriete auto door enkele van de meest afgelegen gebieden die de mensheid kent.

Welk type auto komt in aanmerking?
Er zullen twee categorieën zijn; Oldtimers van een type dat vóór eind 1948 in productie was, en klassieke auto's van een type dat vóór eind 1969 in productie was. Hoewel ze niet in aanmerking komen voor algemene prijzen, zullen auto's die vóór eind 1972 in productie zijn, naar goeddunken van de organisatoren worden geaccepteerd. Welk type u ook besluit mee te nemen, het moet betrouwbaar zijn, een brandstofbereik hebben van minimaal 300 km en zijn uitgerust met een nauwkeurige ritteller.

Heb ik een wedstrijdlicentie nodig?
Je hebt geen wedstrijdlicenties, helmen of brandwerende overalls nodig. Dit is geen snelheidsgebeurtenis maar een wegrally, verreden binnen normale verkeersregels.
Het evenement is vooral bedoeld om vriendelijk en leuk te zijn; met tijd om te socializen met je mededeelnemers en onderweg te genieten van het landschap en andere attracties.

Wat voor soort evenement is het?
Het is zeker geen Winter Trial-achtig evenement in de zin van intense, gecompliceerde concurrentie. We rijden 3 of 4 regelmatigheden per dag (afhankelijk van de ruimte) en af ​​en toe een rijexamen. Vanwege de totale af te leggen afstand kunnen de individuele dagen lang zijn, maar de snelle, lege en mooi aangelegde wegen van dit deel van Europa en Scandinavië moeten ervoor zorgen dat je de afstand gemakkelijk kunt afleggen. We zijn er zeker van dat elke nieuwkomer zich op dit evenement meteen thuis zal voelen.

Hoe zullen de weg- en weersomstandigheden zijn?
De wegen die we zullen gebruiken zijn over het algemeen goed asfalt of wat glad grind; maar er zullen geen auto-sloopsecties zijn. De temperaturen in de vroege zomer in Scandinavische landen variëren van ongeveer 13-22 ° C in het zuiden tot 8-16 ° C in het noorden. Er kan enige regenval worden verwacht, dus u dient warme kleding en waterdichte kleding mee te nemen. Twintig jaar geleden hadden we echter een hittegolf in Polen en sneeuw op de hoogste wegen in Noorwegen - maar dat was vóór de opwarming van de aarde!

Wat houdt het inschrijfgeld in?
U bent verzekerd van 16 dagen prachtige rijwegen. Het routeboek biedt alles wat u nodig heeft om de route te voltooien en deze op uw eigen kaarten uit te zetten.
Accommodatie en de meeste maaltijden zijn inbegrepen, van het welkomstdiner de avond voor aanvang tot het prijsuitreikingsdiner aan de finish. Elke ploeg die de rally voltooit, ontvangt de prijzen van de finisher, en de winnaars van de overall en klasse krijgen ook trofeeën. Er wordt ook gezorgd voor speciale parkeerplaatsen, metalen rallyplaten en nummerrondels. Een team van marshals en mecaniciens zal meegaan om de meeste glimlachen per mijl te garanderen en ervoor te zorgen dat we allemaal de finish in Oslo bereiken.
Niet inbegrepen in het inschrijfgeld is brandstof, autoverzekering, autotransport naar de start en, na het evenement, vanaf de finish.

Inschrijfgeld
Een aanbetaling van € 1500 verzekert uw deelname aan het evenement. Er is dan een saldo van € 13450, - verschuldigd vóór 1 maart 2021, of € 15450 na die datum. Neem contact op met het Rally Office voor meer informatie.

 
 

Powered by iCagenda