Le Citron Pressé

citronpresse
Categorie
Clubritten
Datum
woensdag 25 mei 2022 00:00 - zaterdag 28 mei 2022 00:00
Locatie
nnb - Bethlehemweg 2
6222 BM Maastricht, Nederland
Inschrijfgeld €
1.275,00
DHRC kampioenschap
Nee

 

25 t/m 28 mei 2022

Welkom in het warme bad dat Le Citron Pressé heet, want liefhebbers van klassieke Citroëns kunnen zich met elkaar meten in een klassieke autorally. Voor vele Citrofielen (: aandoening die er toe leidt dat zich een ongebreidelde voorkeur voor het merk Citroën voordoet) zal Le Citron Pressé synoniem zijn voor het enige echte evenement waar rijder en navigator het uiterste uit zichzelf en hun Citroën dienen te halen. Met een Citroën die nu al klassiek is omdat ie niet meer wordt gemaakt.

Wat maakt klassiek rallyrijden zo boeiend? Alles draait om precisie: de navigator dient met behulp van diverse navigatietechnieken te herleiden welke route de organisatie op de kaart heeft uitgezet. Dat is geen puzzelen, maar zorgvuldig navigeren en de bestuurder voert die instructies uit, liefst zonder commentaar. Wat maakt het rijden van Le Citron Pressé zo boeiend? U meet zich met andere deelnemers in een Citroën en het is een goed bewaard geheim dat een Citroën in een rally nagenoeg onverslaanbaar is. Alle modellen die niet meer worden geproduceerd, hebben in potentie de status van een klassieker en zullen dus worden toegelaten. Heeft u een Citroën die nog wel in productie is en wilt u al in 2022 meedoen met Le Citron Pressé? Informeer bij de organisatie naar de mogelijkheden.

De editie van 2022 vindt plaats van 25 tot en met 28 mei 2022. We werken nog aan de route, maar weten al wel waar we die gaan uitzetten: Champagne!  Voorlopig blijft alles zoals het was: drie dagen van circa 350 kilometer, een proloog van om en nabij dezelfde lengte, ruimhartige lunches, riante diners en moordende concurrentie.

Le Citron Pressé wordt mede mogelijk gemaakt door Citroën Nederland.

 

 
 

Powered by iCagenda