Classic 500 Challenge

rallyschild_500-2022-400px
Categorie
NHRF & KNAF
Datum
vrijdag 17 juni 2022 00:00 - zaterdag 18 juni 2022 00:00
Locatie
Hotel Van der Valk - Birnieweg 4
7418 HH Deventer, Nederland
Telefoon
E-mail
rallyoffice@500.nu
Website
Inschrijfgeld €
nnb
Max. equipes
100
DHRC kampioenschap
Ja

 

De 12e editie van de Classic 500 Challenge wordt door ons op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2022 georganiseerd. De start, overnachting en finish zijn dit jaar bij het nieuwe Van der Valk hotel in Deventer. De eerste dag rijden we een route richting het noordoosten en de tweede dag richting het zuidoosten.  En dan begrijp je het natuurlijk al, de route gaat gaat door de Achterhoek, Twente en Salland, naar onze mening regio's met de meest fraaie en voor ons spelletje meest geschikte wegen in ons land.

De rally zal in de Expertklasse voor zowel bestuurder als navigator volop uitdagingen bieden; voor de Sportklasse zijn de kaartleesopdrachten eenvoudiger met minder kaartmanipulaties en een minder strak tijdschema. In de Tourklasse zijn er geen kaartmanipulaties, maar een redelijk eenvoudig te rijden route, maar toch voor de navigator voldoende beïnvloedingen om een klassement te bepalen. Voor alle klassen zullen er meerdere regelmatigheid- en kaartleesproeven per dag zijn en in een gebied waar men geen overlast voor de omgeving kan bezorgen. Er zal door de organisatie meer aandacht aan verkeers- en snelheidsovertredingen geschonken worden. In iedere sectie zal in ieder geval één snelheidscontrole gehouden worden. Ook op het gebruik/misbruik van digitale informatie zal tijdens de rally extra aandacht worden besteed.

Evenals voorgaande edities kunnen equipes gratis inschrijven voor een team. Voor het best geklasseerde team, ongeacht de klasse, hebben we voor het winnende team mooie trofeeën beschikbaar.

De organisatie is er van overtuigd dat de deelnemers volop zullen genieten van de route, de rustlocaties waar we zoals ieder jaar veel aandacht aan besteden en de overnachting voor deelnemers en marshals in één hotel die de sfeer en onderlinge gezelligheid zeker verhogen.

De uitgebreide en overheerlijke buffetten tijdens het diner die, inclusief onbeperkte drankjes, worden geserveerd zijn inmiddels befaamd bij onze deelnemers. 

Algemeen

Deelname aan de Classic 500 Challenge staat open voor klassieke automobielen welke gebouwd zijn voor 1 januari 1979. De deelnemende auto's mogen niet voorzien zijn van een uitbundige vorm van reclame en/of bestickering. Auto's met teveel uitlaatgeluid worden niet aan de start toegelaten of kunnen tijdens het evenement worden gediskwalificeert; dit door een beslissing van de wedstrijdleider. De eigenaar van de auto dient, indien van toepassing, in het bezit te zijn van een geldig Apk-keuringbewijs.

De Classic 500 Challenge wordt verreden met toestemming van de lokale overheden en conform het Standaard Reglement (SR) van de Nederlandse Historische Rally Federatie www.nhrf.nl, het Bijzonder Reglement en de Wegverkeerswet.

Verzekering

De auto dient tijdens de rally verzekerd te zijn conform de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM) zonder enige beperking zoals bijvoorbeeld uitsluiting bij regularity rally’s, inclusief behendigheidstesten of omschrijvingen van gelijke strekking. Het is de verantwoording van de equipe om een dergelijke verzekering of uitbreiding van de bestaande verzekering af te sluiten. U dient dit bij de documentencontrole door middel van de vrijwaringsclausule te verklaren.

Verzekering door organisator

De organisatie maakt gebruik van het verzekeringspakket van de NHRF tegen Wettelijke Aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of goederen van derden en/of vrijwilligers en/of medewerkers en/of deelnemers. Daarnaast is in dit pakket een secundaire WAM verzekering ten behoeve van de deelnemers opgenomen.

Documenten

Bij de inschrijving zijn geen specifieke documenten nodig. U dient bij de inschrijftafel de vrijwaringsclausule te ondertekenen. Er wordt geen technische/conformiteitkeuring gehouden.

Apparatuur

Er mag gebruik worden gemaakt van zowel mechanische als elektronische meetapparatuur.  De aanwezigheid, binnen handbereik van bestuurder en/of navigator en/of het gebruik van een GPS navigatiesysteem, in welke vorm dan ook (dus ook mobiele telefoons en tablets), wordt niet toegestaan. Overtreding van deze regel kan worden bestraft met  uitsluiting. Gedurende het evenement zal er op GPS navigatieapparatuur gecontroleerd kunnen worden. Het gebruik, anders dan in geval van calamiteiten, van een mobiele telefoon gedurende de rally is niet toegestaan en dient door beide equipeleden tijdens de rally in de kofferbak van de auto te zijn opgeborgen.

Persoonlijke inschrijving

Het inschrijfgeld voor deelname aan de 12e Classic 500 Challenge bedraagt voor een persoonlijke inschrijving € 725,00 per equipe. Dit is inclusief de overnachting van vrijdag op zaterdag in het van der Valk hotel in Deventer op basis van een tweepersoonskamer en inclusief ontbijt voor 2 personen.

Optioneel zijn beperkt éénpersoonskamer beschikbaar. 

Zakelijke inschrijving

Het inschrijfgeld voor een zakelijke inschrijving bedraagt € 975,00. Deze is gelijk aan een persoonlijke inschrijving maar inclusief een full color advertentie op A5 formaat (landscape) in alle routeboeken en uw logo op onze website (met doorlink naar uw website). Meerprijs voor een full color A4 pagina bedraagt € 150,00. U ontvangt tevens een factuur voor het volledige bedrag.

Goed nieuws voor deelnemers aan rally's in de Tourklasse

Wij willen graag beginnende equipes de kans geven om kennis te laten maken met de historische rallysport, en de Classic 500 Challenge in het bijzonder, en bieden daarom de mogelijkheid om op zaterdag 18 juni 2022 de rally gedurende één dag in al zijn facetten mee te beleven. 

U rijdt dezelfde route als de deelnemers in de Tourklasse die de volledige tweedaagse rally rijden, echter in een aparte klasse die wij de Youngster klasse hebben genoemd. U kunt in deze klasse inschrijven met een auto tot en met bouwjaar 1992. De start en finish zijn bij hotel Van der Valk in Deventer en U rijdt een prachtige route door de Achterhoek.

Het inschrijfgeld voor deze volledige dagrally bedraagt slechts € 275,00 en hiervoor krijgt u:

 • een mooie dag rally rijden
 • verzorgde routeboeken
 • een variatie aan kaartleessystemen
 • rallyschilden en portiernummers
 • koffie met wat lekkers bij de ontvangst en tijdens de morgenetappe
 • een lunch bij Loco in Lievelde
 • een borrelgarnituur na de finish
 • een uitgebreid live-cooking diner bij Van der Valk Deventer
 • een uitlegboek
 • aanvullende verzekering voor WAM dekking
 • prijzen voor de winnaars

Overnachting voor of na de rally is optioneel mogelijk, mits beschikbaar.

 

 
 

Powered by iCagenda