Alzheimerrally

rallyschild_2021-450px
Categorie
Goede doelen
Datum
vrijdag 10 september 2021 00:00
Locatie
Van der Valk hotel - Landgoedlaan 26
7325 AW Apeldoorn, Nederland
Telefoon
(06) 29944500
E-mail
rallyoffice@alzheimerrally.nl
Inschrijfgeld €
600,00
Max. equipes
160
DHRC kampioenschap
Nee

 

Alzheimerrally 2021

De Alzheimerrally wordt in 2021 voor de negende maal gehouden en wel op vrijdag 10 september. De eerste editie werd in 2012 verreden met start en finish bij Kasteel Ruurlo en was direct een groot succes. Voor de laatste editie, met start en finish bij de "Heerlickheijd van Ermelo", hadden maar liefst 172 equipes ingeschreven met een grote variatie aan schitterende automobielen, zoals Alvis, Bugatti, Bentley, Ferrari, Aston Martin en natuurlijk een veld vol Alfa Romeo's, Porsches en Jaguars, hoofdzakelijk klassiek maar ook modern. De inschrijving is uitsluitend op uitnodiging.

Alle edities samen hebben, tot nu toe, het fantastische netto bedrag van € 465.000,00 opgebracht. Door deel te nemen werkt u niet alleen mee voor dit goede doel maar geniet u van een dag rijplezier met gelijkgestemden. De Alzheimerrally is tevens een uitstekende gelegenheid om te netwerken en een prima oefening voor deelnemers aan de komende Tulpenrallye.

De Alzheimerrally mag dan een benefiet rally zijn maar de top van de Nederlandse historische rallyrijders verschijnt ieder jaar aan de start, vandaar dat we sinds 2016 voor hen een Expertklasse hebben ingevoerd.

 

Kortom; u moet er gewoon bij zijn, want ook U kunt mee(st)rijden voor een wereld zonder Alzheimer!

Drie verschillende klassen
In tegenstelling tot voorgaande edities heeft de organisatie, om meerdere redenen, besloten het aantal startplaatsen te verlagen tot maximaal 160 equipes welke tot de start toegelaten worden en verdeeld in 3 verschillende klassen:


Expertklasse
De Expertklasse is voor top-navigatoren die hun sporen in de rallysport hebben verdiend maar natuurlijk ook een goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt, maar hoofdzakelijk met een schaal van 1:50.000. Het niveau is vergelijkbaar met die van de Tulpenrallye maar de Alzheimerrally is ook een uitstekende oefening om de samenwerking tussen bestuurder en navigator nog eens te testen.

Sportklasse
Voor deelnemers in de Sportklasse is de rally een serieuze aangelegenheid. En evenals de afgelopen edities een heel goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt maar hoofdzakelijk met een schaal van 1:50.000. Deze klasse is eveneens geschikt voor deelnemers aan de Tulpenrallye die hebben ingeschreven in de Tourklasse.

Toerklasse
Geschikt voor beginners of equipes die nog niet eerder aan een rally hebben deelgenomen, maar ook in deze klasse is er voldoende competitie. In de Toerklasse wordt gereden volgens het Bol-pijl systeem en Pijlen kortste route op duidelijke kaartfragmenten met een schaal van 1:25.000. Voorbeelden van deze systemen kunt u vinden op de website van RallyNews, hier een voorbeeld van het Bol-pijl systeem en van Pijlen kortste route. De weg kwijt raken is vrijwel niet mogelijk. Genieten van het landschap en de fraaie route is zeker voor deze klasse het motto!

Zoekt u nog meer informatie over de rally- en rittensport dan is het boek 'Kaartleessystemen' een goed uitgangspunt. Dit boek is het laatste werk dat is geschreven door Ben van Delden, meerdere malen Nederlands kampioen navigator in de jaren 60, 70 en 80. Te verkrijgen via www.kaartleessystemenboek.nl

Start- en finishlocatie
In 2021 starten en finishen wij bij het nieuwe "Valk Exclusief hotel Apeldoorn" in Apeldoorn Noord aan de A50 op de Veluwe. Een perfecte uitvalslocatie naar de Veluwe maar ook naar het oosten in de Achterhoek, waar wij de mooiste weggetjes gaan opzoeken.

 

 
 

Powered by iCagenda