Rode Kruis Rally IJsselland

logoRKR
Categorie
Goede doelen
Datum
woensdag 1 september 2021 00:00
Locatie
Kasteel Den Alerdinck - Den Alerdinckweg 1
8055 PE Laag Zuthem, Nederland
E-mail
jspil@rodekruis.nl
Inschrijfgeld €
495.00
DHRC kampioenschap
Nee

 

Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen, kan de horeca vooralsnog niet volledig open. Het ziet er met het stappenplan van de overheid nu naar uit, dat dit op 2 juni, de dag van onze rijtour, ook nog zo is.

Hoe graag we ook willen rijden, we houden ons als Rode Kruis aan deze maatregelen. Dit betekent dat we de rijtour verplaatsen naar woensdag 1 september 2021. 

Rij mee met de Rode Kruis Rally IJsselland

Het Rode Kruis IJsselland organiseert woensdag 2 juni de allereerste Rode Kruis Rally IJsselland. Het Rode Kruis gebruikt de opbrengsten om kwetsbare groepen te helpen met voorbereiden op noodsituaties en Eerste Hulp aan Kinderen. Daarnaast breiden we met de opbrengst ons EHBO-netwerk uit met jongeren en studenten, die ingezet worden voor noodhulp.

“Voor onze hulpverlening is veel geld nodig. Voor onze Corona-inzetten is gelukkig veel aandacht. Maar we willen meer doen. Daarom boren we met de rally een nieuwe manier aan om fondsen aan te boren”, zegt Jan Spil, bestuurslid van het Rode Kruis IJsselland.

“We willen de kennis over EHBO en Eerste Hulp aan Kinderen verspreiden onder mensen die minder geld hebben om een cursus te volgen. Ook voor hen willen we levensreddende vaardigheden onder handbereik brengen. Denk aan mensen in de bijstand, asielzoekers, studenten of jongeren.”

“We zamelen ook geld in voor ons programma Goed Voorbereid. Met workshops en het aanleren van vaardigheden helpen we kwetsbare mensen zich voorbereiden op een noodsituatie. Bovendien vergroten we zo hun sociaal netwerk. Het afgelopen jaar heeft wel getoond hoe belangrijk zo’n netwerk is.”

DRIE KLASSEN EN CURSUS VOOR BEGINNERS


De rally wordt verreden op de openbare weg en iedereen kan meedoen. “Het gaat niet om snelheid, maar om het volgen van de goede route”, zegt Spil. “En we plannen leuke opdrachten.” op 11 mei is er een cursus voor  mensen die willen deelnemen, maar nog nooit aan een rally hebben meegedaan. “Zo hopen we meer mensen in deze leuke sport te betrekken.”

Er wordt in drie klassen gereden: een sportklasse voor een auto van vóór 1990, een tourklasse voor iedereen en samen met collega's in meerdere auto's in de businessklasse of sponsorklasse. Het inschrijfgeld is resp. € 495, € 495 en € 2500. “Daarvoor krijgen de deelnemers een mooie route, lunch bij Havixhorst in De Schiphorst en diner bij Kasteel Den Alerdinck in Heino. En ze steunen het Rode Kruis natuurlijk.”

De rally wordt mede-georganiseerd door evenementenbureau Rally’s Bcause uit Almelo. “Die hebben veel ervaring met het organiseren van een mooie en veilige rally”, zegt Spil. Niemand hoeft zich zorgen te maken over panne. “Studenten Autotechniek van het Deltion College bieden hulp onderweg en hebben zelfs een auto-ambulance klaar staan.” Liever niet meerijden in de eigen auto? Dat kan ook, zegt Spil “Classic Job in Dalfsen heeft mooie klassiekers beschikbaar om de rally een gouden randje te geven.”

We houden er rekening mee dat er op 2 juni 2021 nog ‘Corona-maatregelen’ gelden”, zegt Spil. “Daarom zal er een ‘Covid-draaiboek’ zijn, zodat de rally veilig en in overeenstemming met de regels verreden kan worden.”

OVER RODE KRUIS IJSSELLAND

Rode Kruis IJsselland is één van de 24 districten van het Nederlands Rode Kruis. Het district verzorgt onder meer noodhulp en voorlichting op scholen. Binnen het district vallen tien afdelingen: Dalfsen, Deventer, Kampen‑IJsselmuiden, Kop van Overijssel, Ommen, Salland‑Midden, Staphorst, Vechtdal, Zwartewaterland en Zwolle. Deze afdelingen zijn onder meer verantwoordelijk voor evenementenhulp, het programma Goed voorbereid en EHBO-opleidingen.

 

 
 

Powered by iCagenda