Le Citron Pressé

citronpresse
Categorie
Clubritten
Datum
woensdag 6 oktober 2021 00:00 - zaterdag 9 oktober 2021 00:00
Locatie
Hotel Management Hotel - Bethlehemweg 2
6222 BM Maastricht, Nederland
Inschrijfgeld €
1.275,00
DHRC kampioenschap
Nee

 

De editie van 2020 is nu verplaatst naar 6-9 oktober 2021

 

17 maart 2020: Er bestaan blijkbaar momenten dat zelfs Le Citron Pressé geen vrolijkheid op jullie gezicht kan toveren. Waar wij allemaal al maanden naar uitkijken is definitief aan een verre horizon verdwenen. Le Citron Pressé 2020 gaat niet door. We kunnen ons niet veroorloven om deelnemers, officials en wie dan ook in gevaar te brengen. Nog afgezien van het feit dat enige overheid het ons verbiedt. De situatie met het Coronavirus is ook over twee maanden niet zodanig dat wij door Frankrijk rond gaan rijden.

Met het hotel zijn wij overeengekomen dat onze aanbetaling daar blijft staan tot 2021; we schuiven dus een jaar door en gaan ervan uit dat jullie allemaal je inschrijving handhaven. De Technische Keuring vervalt. Le Petit Pressé 2020 wordt ook afgelast, maar dat inschrijfgeld storten we gewoon terug.

Sorry, dit is geen fijn nieuws. Laten we ons allemaal door deze barre tijd heen worstelen en uitkijken naar 12 tot en met 15 mei 2021. 

Welkom in het warme bad dat Le Citron Pressé heet, want liefhebbers van klassieke Citroëns kunnen zich met elkaar meten in een klassieke autorally. Voor vele Citrofielen (: aandoening die er toe leidt dat zich een ongebreidelde voorkeur voor het merk Citroën voordoet) zal Le Citron Pressé synoniem zijn voor het enige echte evenement waar rijder en navigator het uiterste uit zichzelf en hun Citroën dienen te halen. Met een Citroën die nu al klassiek is omdat ie niet meer wordt gemaakt.

Wat maakt klassiek rallyrijden zo boeiend? Alles draait om precisie: de navigator dient met behulp van diverse navigatietechnieken te herleiden welke route de organisatie op de kaart heeft uitgezet. Dat is geen puzzelen, maar zorgvuldig navigeren en de bestuurder voert die instructies uit, liefst zonder commentaar. Wat maakt het rijden van Le Citron Pressé zo boeiend? U meet zich met andere deelnemers in een Citroën en het is een goed bewaard geheim dat een Citroën in een rally nagenoeg onverslaanbaar is. Alle modellen die niet meer worden geproduceerd, hebben in potentie de status van een klassieker en zullen dus worden toegelaten. Heeft u een Citroën die nog wel in productie is en wilt u al in 2018 meedoen met Le Citron Pressé? Informeer bij de organisatie naar de mogelijkheden.

De editie van 2020 vindt plaats van 20 mei tot en met 23 mei 2020. We werken nog aan de route, maar weten al wel waar we die gaan uitzetten: Champagne!  Voorlopig blijft alles zoals het was: drie dagen van circa 350 kilometer, een proloog van om en nabij dezelfde lengte, ruimhartige lunches, riante diners en moordende concurrentie.

 
 

Powered by iCagenda