Nacht van Weesp

nachtvanweesp
Categorie
Alle auto's en NRF
Datum
vrijdag 8 oktober 2021 00:00 - zaterdag 9 oktober 2021 00:00
Locatie
Golfbaan Weesp - Basisweg 2
1383 NC Weesp, Nederland
E-mail
informatie@nachtvanweesp.nl
Inschrijfgeld €
70,00 per persoon
DHRC kampioenschap
Nee

 

De ‘Nacht van Weesp’ wordt jaarlijks georganiseerd door de Autosportvereniging De Vechtstreek en geniet landelijke bekendheid vanwege de grote amusementswaarde en autorittensport kwaliteit.

De 49e Nacht van Weesp vindt plaats op 8 - 9 oktober 2021.

Deelname aan de Nacht van Weesp kost € 65,00 per persoon. Hiervoor kun je gebruik maken van het broodjesbuffet vóór de start, krijg je een gevuld tasje mee en een mooi routeboek voor onderweg en halverwege kun je gebruik maken van een koud/warm buffet. 

De traditionele prijzentafel is beroemd om zijn vele prachtige en grote bekers. De professioneel opgezette instructieavond en prijsuitreiking geven dit evenement een extra cachet. De ‘Nacht van Weesp’ is een unieke toerrit voor classic cars en voor liefhebbers van autorally’s.

Interessante veranderingen (nieuwe startplaats en aparte klasse voor elektrische auto’s)

Start en finish

Veel zal vertrouwd zijn maar er zijn toch een aantal interessante vernieuwingen.
De start en de finish blijft in Weesp en het startpodium staat weer op Het Grote Plein voor het stadhuis in Weesp. Om 17.31 uur start daar op zaterdagavond de eerste equipe. 

Er worden weer vier etappes gereden; twee lange kaartleestrajecten en twee korte trajecten routebeschrijving en bol-pijl. We beginnen nu met kaartlezen en eindigen daarmee. Deze opbouw is dus anders dan de afgelopen jaren. In het midden, rond middernacht, staat er weer een gevarieerd buffet klaar. De totale route zal rond de 250 km zijn.

Deelnemen

De Nacht van Weesp kent weer vele klassen, ingedeeld naar moeilijkheidsgraad en auto’s. Een A- en een B-klasse voor geroutineerde rittenrijders. Verder een C- en een Toerklasse en natuurlijk de Classicklassen en de Youngtimerklasse. Daarnaast, en dat is ook nieuw, een klasse voor volledig elektrische auto’s.
De nieuwere elektrische auto’s hebben tegenwoordig een range van rond de 400 kilometer dus dit moet ruim voldoende zijn voor de Nacht van Weesp en om zondagochtend naar huis te komen.
Bovendien is het vele stop-en go rijden bij een autorit gunstig voor electrische auto’s.

Website en facebook

Dus houd de website en de facebookpagina van de Nacht van Weesp in de gaten en schrijf in vanaf 
1 november (t/m 31 december is er bovendien een kortingstarief geldig).

Tot ziens bij de Dag en de Nacht van Weesp!

 

 
 

Powered by iCagenda