Ronde door Vlaanderen
Afdrukken

Ronde door Vlaanderen

Write a comment

 

RONDE DOOR VLAANDEREN: TIJD OM IN TE SCHRIJVEN

Op 11/2 gaat het parcours dit jaar in een onbekend Frankrijk

Autostal Hemicuda opende op 6 januari het VAS seizoen met de Tierenteynrit, gewonnen door Tobi Vandenberghe en Bjorn Vanoverschelde in de Sport-klasse en door de families Vandoorn en Rogiers in Toerisme en Recreatie. De West-Vlaamse club gaat op zaterdag 11 februari verder met de eerste regularity-wedstrijd van het jaar in België, de befaamde Ronde door Vlaanderen, met startplaats en finish in Zillebeke.

Marathon

Met zekerheid zal de 17de Ronde door Vlaanderen tot de uitdagendste en spannendste wedstrijden van het seizoen behoren. Tijdens de 12 uur durende wedstrijd, worden niet minder dan 450 wedstrijdkilometers afgelegd – de naam Marathon meer dan waardig.

De organisatoren kozen dit jaar voor een parcours op pittoreske en vergeten wegen, in een onbekend Frankrijk. Vanuit Zillebeke gaat het even noord west, waar de deelnemers de Franse grens over gaan. Na een kleine 170 km vinden ze een eerste Regroup in het piepkleine Ouve-Wirquin. De tweede Regroup bevindt zich op het Circuit van Croix-en-Ternois, waar de teams ondertussen 300 wedstrijdkilometer op de teller hebben staan. De laatste lus, die volledig in het donker wordt afgewerkt, gaat opnieuw richting Zillebeke.

Regularity

Niet de snelheid, maar wel de regelmatigheid zal het klassement van deze wedstrijd bepalen. Op de 50 Regularity Tests (RT’s), die aan maximum 49,9 km/u gereden zullen worden, zal het om de seconden draaien. De routecontroles die op de verbindingsetappes staan, zorgen er dan weer voor dat de kleinste navigatiefout onverbiddelijk wordt afgestraft.

Systemen

De wedstrijd zal een gezonde mix van bol-pijl en kaartlezen (1:25.000) bevatten. Het kaartlezen zal bestaan uit ingetekende lijn, pijlen- en puntenrit.

Transponder

De tijdopname op de Regularity Tests verloopt volledig automatisch. Een transponder die in de auto wordt gemonteerd vangt het signaal op van de verborgen opgestelde finishcontroles langs het traject.

50 teams

Inschrijven voor “de Ronde” kan via de website www.hemicuda.be. Wees er op tijd bij, want er worden slechts 50 teams toegelaten en de organisator kreeg al 35 inschrijvingen binnen.

Deze Regularity Rally ‘pur sang’ staat vooral open voor oude, sportieve wagens met een groene keuringskaart, die ingeschreven werden tot en met 1986 (klasse ‘oldtimer’) of 2001 (klasse ‘young timer’).

Deelnemen aan de Ronde door Vlaanderen kost 150€ per team. De inschrijving omvat het roadbook, een verzekering, de rallyborden, het gebruik van een transponder en het diner op het einde van de wedstrijd.

Meer info op www.hemicuda.be 

bron: autonews-magazine


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast