Het organiseren van een rally. Wat komt er bij kijken en waarom zijn er verschillen in het inschrijfgeld?
Afdrukken

Het organiseren van een rally. Wat komt er bij kijken en waarom zijn er verschillen in het inschrijfgeld?

Write a comment

 

Regelmatig verneemt de redactie opmerkingen van deelnemers over onder andere de hoogte van het inschrijfgeld bij diverse rally's en ritten.

We hebben hierover contact opgenomen met Martin Roosenboom, organisator van zowel eendaagse als meerdaagse rally's. Met name bij meerdaagse rally's zoals een Tulpenrallye, Classic 500 Challenge of een SLS Classic vind men het inschrijfgeld soms aan de (te) hoge kant.

Martin legt hieronder voor RallyNews uit wat er bij het organiseren van een rally zoal komt kijken. Veel deelnemers hebben vaak geen of weinig notie van wat er moet gebeuren om een goeie rally te organiseren. Door een kijkje in de keuken van een organisator heb je mogelijk meer duidelijkheid gekregen.

Lees hieronder zijn relaas:

Deelnemers aan klassieke rally’s beseffen vaak niet hoeveel werkzaamheden er achter de schermen nodig zijn om meerdaagse rally’s op de juiste wijze te organiseren.
Onderstaand een opsomming van de voorbereidingen:

Deze voorbereidingen vragen jaarlijks een groot tijdsbeslag; ik schat het aantal manuren van een organisator voor een 2 daagse rally in op 350 tot 400 uur, of te wel 10 volle werkweken.

lees verder onder de foto.

centen

Tenslotte dan de prijsstelling (inschrijfgelden) van meerdaagse rally’s ten opzichte van eendaagse rally’s:
In de praktijk hoor je wel eens geluiden dat een meerdaagse rally een prijsstelling zou moeten hebben van een eendaagse rally, vermenigvuldigd met het aantal extra dagen van een meerdaagse rally, plus eventuele hotel-kosten.
Deze gedachtegang is niet juist, want bij een meerdaagse rally zijn naast meer manuren er hogere kosten in de voorbereiding door verblijf- en hotelkosten en tijdens de rally zijn er extra hotelkosten voor de organisatie en alle marshalkoppels.

De organisatie van een rally is arbeidsintensief en kan alleen gedaan worden door hobbyisten die “liefde” hebben voor de klassieke rallysport!

Martin Roosenboom 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast